de Lagarde

Filmtips: Patriots Day, Only en The Foreigner

  •  
12-07-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Patriots Day
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: een klopjacht door Boston, een dodelijk virus en een extreem serieuze Jackie Chan.
Only (2019)
Acteurs: Leslie Odom jr., Freida Pinto, Chandler Riggs
Regie: Takashi Doscher
Only
Tv-kijkers die zelfs anno nu behoefte hebben aan een film over de verspreiding van een dodelijk virus (zie ook deze column voor meer suggesties), kunnen kijken naar Only; een relatiedrama vermomd als sciencefiction, waarin tevens de invloed van The Handmaid's Tale voelbaar is. Ditmaal is het virus afkomstig uit de ruimte: een komeet liet een dodelijke ziekte los, die zich enkel verspreidde onder vrouwen. Een koppel in quarantaine trekt toch weer de wijde wereld in, waar inmiddels jacht wordt gemaakt op de laatste nog levende vrouwen. Zware en sombere kost die vooral interessant wordt gehouden door de intense manier waarop acteurs Harry Odom jr. (nu te zien in Hamilton ) en Freida Pinto ( Guerrilla ) hun complexe relatie weten uit te beelden.
Patriots Day (2016)
Acteurs: Mark Wahlberg, Kevin Bacon, John Goodman
Regie: Peter Berg
Patriots Day
Na Lone Survivor en Deepwater Horizon was Patriots Day het derde deel in de 'based on a true story'-trilogie van regisseur Peter Berg en acteur Mark Wahlberg. Wahlberg geeft nu echter wel gestalte aan een voor de film bedacht personage: de door hem gespeelde Tommy Saunders is een samensmelting van verschillende agenten die na de bomaanslag tijdens marathon van Boston op zoek gingen naar de daders. De film draait vooral om de nasleep van de ramp, waarbij Peter Berg zijn eigen patriottisme gelukkig wat meer in toom weet te houden dan bijvoorbeeld een Michael Bay. Berg en Wahlberg hadden onlangs ook succes op Netflix met de komische actiefilm Spenser Confidential , waar opvallend genoeg nog altijd geen sequel voor is aangekondigd.
The Foreigner (2017)
Acteurs: Jackie Chan, Pierce Brosnan, Katie Leung
Regie: Martin Campbell
The Foreigner
De immer vrolijke Jackie Chan mag graag martial arts mixen met een gezonde dosis (slapstick) humor. Voor dat soort komische taferelen is echter geen plek in The Foreigner, waarin Chan als acteur zowaar een serieuze kant met een duister randje mag laten zien. Het is namelijk bittere ernst wanneer de bescheiden zakenman Quan (Chan) in Londen zijn dochter verliest bij een terroristische aanslag. Hij zet alles op alles om wraak nemen op de daders, maar komt tijdens zijn zoektocht naar de verantwoordelijken in aanvaring met een politicus (Pierce Brosnan). De actiefilm herenigde Brosnan met Martin Campbell, die hem in 1995 regisseerde in zijn eerste film als James Bond. Campbell regisseerde in 2006 tevens de eerste Bond-film van Daniel Craig, maar raakte na de geflopte stripverfilming Green Lantern (2011) op een zijspoor.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!