de Lagarde

Filmtips: Once Upon a Time in Hollywood, Ocean's Eight en Rambo: Last Blood

  •  
19-04-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Once Upon a Time in Hollywood
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: de zus van Danny Ocean, een ode aan de jaren zestig, en Rambo op het platteland.
Ocean's Eight (2018)
Acteurs: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway
Regie: Gary Ross
Ocean's Eight
Sandra Bullock speelt de zus van Danny Ocean (haar Gravity-collega George Clooney is echter zelf niet te zien) in dit luchtige vervolg op de Ocean's-trilogie. Net als haar broer stelt ze na haar vrijlating uit de gevangenis een team samen om een kraak te zetten: ze wil tijdens een gala in New York een peperdure Toussaint-ketting stelen. Hoewel de regie van Gary Ross (Pleasantville) misschien niet zo stijlvol is als die van Steven Soderbergh , maakt de charmante cast veel goed: Bullock wordt in de film ondersteund door Cate Blanchett (Elizabeth), Rihanna ( Bates Motel ), Sarah Paulson ( American Horror Story ), Mindy Kaling ( Never Have I Ever ), Helena Bonham Carter ( The Crown ) en Awkwafina ( The Dark Crystal ), en verder is ook Anne Hathaway in de film te zien.
Once Upon a Time in Hollywood (2019)
Acteurs: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie
Regie: Quentin Tarantino
Once Upon a Time in Hollywood
Enerverende liefdesbrief aan (het Hollywood van) de jaren zestig, afkomstig van de regisseur die eerder al de geschiedenis herschreef met Inglourious Basterds. Once Upon a Time in Hollywood blikt terug op het tijdperk waarin de macho's van de oude stempel plaats moesten maken voor de meer progressieve hippies. Het hart van de film wordt gevormd door de vriendschap tussen een acteur (Leonardo DiCaprio) die door de tijd is ingehaald en zijn nog altijd trouwe stuntman (een Oscarwinnende Brad Pitt ). Het voor een Oscar genomineerde script zit tot aan de nok toe vol met jaren zestig tv- en filmtrivia en is een feest der herkenning (Steve McQueen! Bruce Lee!) voor de echte liefhebber. De prent bevat tevens de laatste rol van Riverdale -acteur Luke Perry.
Rambo: Last Blood (2019)
Acteurs: Sylvester Stallone, Paz Vega, Sergio Peris-Mencheta
Regie: Adrian Grunberg
Rambo: Last Blood
Het wordt nog weleens vergeten, maar de originele First Blood uit 1982 was in feite een met actie gevulde dramafilm, waarin de 'held' op het einde compleet instortte en in handboeien werd afgevoerd. De sequels waren vooral bedoeld om Rambo te veranderen in een merknaam, en waar deel vier in ieder geval nog een oorlogsfilm was, lijkt de door Stallone gespeelde Vietnam-veteraan in Last Blood te zijn beland in een door Liam Neeson afgekeurd script voor een Taken-sequel. En dat is jammer, want regisseur Adrian Grunberg ( Narcos ) bezorgde eerder Mel Gibson nog een hele aardige comeback met Get the Gringo. Fans van brute kills kunnen overigens wel doorspoelen naar de finale, waarin Rambo een paar dodelijke Home Alone-verrassingen heeft opgezet.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!