Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Mission: Impossible - Rogue Nation, Bulletproof Gangster en Pride & Prejudice

  •  
20-09-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Rogue Nation
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: een Ierse gangster, Tom Cruise op zijn vijfde missie, en romantiek met Keira Knightley .
Bulletproof Gangster (2011)
Acteurs: Ray Stevenson, Vincent D'Onofrio, Christopher Walken
Regie: Jonathan Hensleigh
Danny Greene
Jonathan Hensleigh was in de jaren negentig achter de schermen betrokken bij veel grote actiefilms: hij schreef de derde Die Hard en hij leverde bijdragen aan films als The Rock en Con Air. Als regisseur pakt hij het altijd wat kleiner aan, zo ook met de biopic Bulletproof Gangster, dat draait om het levensverhaal van Danny Greene (Ray Stevenson), die als Iers-Amerikaanse gangster in de jaren zestig en zeventig meer en meer invloed kreeg in Cleveland. Bulletproof Gangster doet niet echt iets nieuws binnen het genre, maar mede door een fijne cast is de film voor misdaadfans een kijkje waard. Saillant detail: de door Hensleigh geplande sequel op zijn film The Punisher (2004) moest in 2008 plaats maken voor een nieuwe reboot met juist Ray Stevenson in de titelrol.
Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)
Acteurs: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Sean Harris
Regie: Christopher McQuarrie
Rogue Nation
De Jack Reacher-franchise die Tom Cruise en Christopher McQuarrie in gedachten hadden kwam niet echt van de grond - en begint straks opnieuw als tv-serie - maar Cruise bleef wel trouw aan de regisseur en haalde hem aan boord van zijn Mission: Impossible-franchise. In Rogue Nation (het vijfde deel) komt Cruise als IMF-agent Ethan Hunt op het spoor van een mysterieuze organisatie genaamd The Syndicate. De acteur ging voor de openingsscène zelf aan een opstijgend vliegtuig hangen en hield voor een latere scène onder water minutenlang zijn adem in. Cruise was erg te spreken over de inbreng van McQuarrie: de schrijver-regisseur mocht daarna nog het zesde deel Fall Out maken, en werkt nu aan de zevende en achtste Mission: Impossible-film.
Pride & Prejudice (2005)
Acteurs: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn
Regie: Joe Wright
Pride & Prejudice
Na een aantal miniseries op televisie, waaronder een zeer iconische met Colin Firth en Jennifer Ehle in de jaren negentig, werd Jane Austens Pride & Prejudice in 2005 bewerkt tot bioscoopfilm. Keira Knightley kreeg een Oscarnominatie voor haar rol als Elizabeth Bennet, terwijl regisseur Joe Wright haar in eerste instantie 'te aantrekkelijk' vond om het personage te spelen. Matthew Macfadyen ( Succession ) is te zien als Mr. Darcy en bijrollen zijn er voor Brenda Blethyn ( Vera ), een toen vooral als Bond-girl bekende Rosamund Pike ( Radioactive ) en een zelfs debuterende Carey Mulligan ( Collateral ). Overigens zijn Jane Austen-adaptaties nog altijd populair: vorig jaar werd haar nooit afgemaakte roman Sanditon verfilmd voor televisie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!