de Lagarde

Filmtips: Line of Duty, Tully en Easy A

  •  
17-01-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Tully
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: een ontvoerd meisje, een overspannen Charlize Theron en het imago van Emma Stone.
Line of Duty (2019)
Acteurs: Aaron Eckhart, Courtney Eaton, Giancarlo Esposito
Regie: Steven C. Miller
Line of Duty
Aaron Eckhart ( The Romanoffs ) mag kwaliteitsfilms als Thank You For Smoking en Sully graag afwisselen met hersenloos B-vermaak als Battle Los Angeles en Olympus has Fallen. Zo dook hij vorig jaar op in Line of Duty - een prent die overduidelijk in de tweede categorie valt - van regisseur Steven C. Miller, die eerder werkte aan recente actiefilms van Sylvester Stallone, Bruce Willis en Nicolas Cage. Eckhart speelt een in ongenade gevallen agent die alles op alles zet om een ontvoerd meisje te vinden. Hij wordt tijdens zijn zoektocht gevolgd door een vlogger (Courtney Eaton) die elke stap die hij zet live uitzendt op het internet. Bijrollen zijn er voor onder anderen Ben McKenzie ( Gotham ), Giancarlo Esposito ( The Mandalorian ) en Dina Meyer (Starship Troopers).
Tully (2018)
Acteurs: Charlize Theron, Mackenzie Davis, Ron Livingston
Regie: Jason Reitman
Tully
Onlangs zagen we Martin Freeman in de stress schieten tijdens het opvoeden van kinderen in de serie Breeders , maar dat is nog niets vergeleken met moeder Marlo in de film Tully van Jason Reitman: Charlize Theron ziet er bijna net zo afgetakeld uit als haar personage in Monster, waardoor je je eigen mogelijke kinderwens wellicht eens goed wil herevalueren. Gelukkig wordt de druk van het moederschap hier uiteindelijk verlicht door een oppas (Mackenzie Davis als een soort new-age Mary Poppins). Tully is de tweede film die Theron maakte met Reitman en scenarist Diablo Cody (Juno) en voelt net zo rauw en eerlijk als voorganger Young Adult. De Zuid-Afrikaanse actrice liet eerder in interviews al weten dat ze samen nog een derde film willen maken.
Easy A
Acteurs: Emma Stone, Penn Badgley, Amanda Bynes
Regie: Will Gluck
Easy A
Na bijrollen in Superbad en Zombieland mocht Emma Stone ( Maniac ) in 2010 dan eindelijk zelf een film dragen. In de romkom Easy A geeft ze gestalte aan Olive, een keurige middelbare scholier die haar vriendin wijsmaakt dat ze met een student naar bed is geweest. Niet veel later begint op school de geruchtenmolen op volle toeren te draaien, maar Olive weet haar nieuwe reputatie als losbandige slet in haar voordeel te gebruiken. Penn Badgley ( Gossip Girl , You ) speelt de 'love interest' van Olive en Patricia Clarkson ( Sharp Objects ) is te zien als haar moeder. Easy A werd geïnspireerd door The Scarlett Letter, waarna een spin-off moest gaan dienen als een moderne update van Cyrano de Bergerac. Die film kwam uiteindelijk nooit van de grond, maar het idee werd daarna wel gebruikt voor de Netflix-film Sierra Burgess is a Loser.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!