Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: La La Land, Escape from Pretoria en 24: Redemption

  •  
28-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Escape from Pretoria
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: de Oscar van Emma Stone, de ontsnapping van Daniel Radcliffe en Jack Bauer in Afrika.
La La Land (2016)
Acteurs: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend
Regie: Damien Chazelle
La La Land
Romantische musical met twee zeer charismatische hoofdrolspelers (Emma Stone en Ryan Gosling in hun alweer derde film samen), destijds genomineerd voor maar liefst veertien Oscars. Een serveerster (Stone) die droomt van een carrière als actrice beleeft een romance met een dolende jazzmuzikant (Ryan Gosling) en samen helpen ze elkaar door moeilijke tijden heen. Ondanks alle lovende kritieken zal La La Land voor altijd vooral bekend blijven staan als de film die zich in 2017 zes minuten lang de Oscarwinnaar voor de beste film mocht noemen, waarna het beeldje moest worden afgegeven aan Moonlight. Ironisch genoeg speelde Moonlight-acteur Andre Holland de hoofdrol in The Eddy , de Netflix-serie van La La Land-regisseur Damien Chazelle.
Escape from Pretoria (2020)
Acteurs: Daniel Radcliffe, Daniel Webber, Ian Hart
Regie: Francis Annan
Escape from Pretoria
Om vergelijkingen met Harry Potter te voorkomen draagt Daniel Radcliffe liever geen bril meer, maar om de authenticiteit van op feiten gebaseerde films (zie ook Kill Your Darlings) te waarborgen maakt hij nog weleens een uitzondering. Zo ook in Escape from Pretoria, een spannende prison break-film waarin de Brit gestalte geeft aan anti-apartheid-activist Tim Jenkin, die eind jaren zeventig met een aantal andere politieke gevangenen ontsnapte uit Pretoria Central Prison in Zuid-Afrika. De echte Tim Jenkin was destijds bij de opnamen aanwezig als adviseur, maar sommige aspecten van zijn ontsnapping waren zo onwaarschijnlijk, dat regisseur Francis Annan besloot om ze maar niet in de film op te nemen, uit angst dat het publiek het niet zou geloven.
24: Redemption (2008)
Acteurs: Kiefer Sutherland, Robert Carlyle, Cherry Jones
Regie: Jon Cassar
24: Redemption
Toen Netflix vorige maand ' alle seizoenen ' van 24 aankondigde, was niet duidelijk of ook de tv-film 24: Redemption daarbij inbegrepen zou worden, maar afgelopen week bleek dat inderdaad het geval te zijn. Fijn voor de puristen, want Redemption dient als brug tussen seizoen zes en zeven en introduceert toch wat sleutelspelers (Cherry Jones als de toekomstige president) die later belangrijk zouden worden. De film laat zien hoe een voortvluchtige Jack Bauer (Kiefer Sutherland) in Afrika een oude vriend (Robert Carlyle) te hulp schiet en uiteindelijk een groep kinderen in veiligheid moet brengen. Begin dit jaar doken er tevens weer geruchten op over een terugkeer van 24 met Bauer, aangezien het Sutherland-loze 24: Lecagy niet echt succesvol was.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!