Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: It's Complicated, Blow en Blade Runner 2049

  •  
07-07-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Blade Runner 2049
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week de twee liefdes van Meryl Streep, een late vervolgfilm en heel veel cocaïne.
It's Complicated (2009)
Acteurs: Meryl Streep, Alec Baldwin, Steve Martin
Regie: Nancy Meyers
It's Complicated
Meryl Streep speelt op dit moment een fantastische rol in het tweede seizoen van de dramaserie Big Little Lies , hier te zien op Ziggo. Wie de drievoudig Oscarwinnares liever ziet in iets luchtigs, kan nu op Netflix terecht bij It's Complicated, een romkom van genre-specialist Nancy Meyers ( The Holiday ). Streep speelt de alleenstaande moeder Jane, die in het geheim weer aanpapt met haar inmiddels hertrouwde ex-man Jake (Alec Baldwin), terwijl ze zich ook aangetrokken voelt tot architect Adam ( Steve Martin ). John Krasinski ( Jack Ryan ) heeft een bijrol als de verloofde van de dochter van Jake en Jane. Na het verschijnen van de film zouden Baldwin en Martin samen de Oscars hosten, waarbij ze uiteraard ook grappen maakten over de miljoenste nominatie van Streep, die dat jaar kans maakte voor haar rol in Julie & Julia.
Blade Runner 2049 (2017)
Acteurs: Ryan Gosling, Harrison Ford, Sylvia Hoeks
Regie: Denis Villeneuve
Blade Runner 2049
Late sequel op de sciencefictionklassieker van Ridley Scott uit 1982, die desondanks nog een hele welkome aanvulling bleek te zijn. Denis Villeneuve ( Sicario ) nam de regie over van Scott, die nog wel aanbleef als producent, en wordt geholpen door de fraaie cameravoering van Roger Deakins, die na twaalf (!) onverzilverde nominaties (vooral voor zijn werk met de broers Coen) hier eindelijk zijn eerste Oscar won. In Blade Runner 2049 stuit een nieuwe Blade Runner (Ryan Gosling) op een oud geheim, waarna hij op zoek gaat naar zijn vermiste voorganger (Harrison Ford). Onze eigen Sylvia Hoeks (Bro's Before Ho's) werd met haar bijrol als de ijskoude Luv in Hollywood op de kaart gezet, en is momenteel bezig met een nieuwe Apple-serie van de maker van Peaky Blinders. Villeneuve werkt aan een ambitieuze verfilming van Dune.
Blow (2001)
Acteurs: Johnny Depp, Penelope Cruz, Franka Potente
Regie: Ted Demme
Blow
Er staan al talloze series en docu's over de drugswereld op Netflix - denk aan Narcos en het niet zo lang geleden verschenen derde seizoen van Dope - maar voor wie er geen genoeg van kan krijgen is nu ook Blow beschikbaar. De film vertelt het waargebeurde verhaal van George Jung (Johnny Depp), die als smokkelaar van cannabis in de gevangenis belandt, waar hij kennismaakt met het kartel van Escobar (Cliff Curtis). Na zijn vrijlating wordt hij een onmisbare schakel in cocaïnesmokkel tussen Colombia en Florida. Blow was de allerlaatste film van regisseur Ted Demme, het neefje van Silence of the Lambs -regisseur Jonathan Demme die vaak samenwerkte met Denis Leary. Hij overleed in 2002 op 38-jarige leeftijd aan een hartaanval tijdens een potje basketbal. Daarbij was er een wrange ironie: tijdens zijn autopsie werd er sporen van cocaïne, mogelijk de oorzaak van de aanval, aangetroffen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!