Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Instant Family, Apollo 13 en Christmas with the Kranks

  •  
29-11-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
Instant Family
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: kerst met Tim Allen, de adoptiekinderen van Rose Byrne, en een ruimtereis met Tom Hanks.
Instant Family (2018)
Acteurs: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner
Regie: Sean Anders
Instant Family
Als voormalig frontman van Marky Mark and the Funky Bunch die serieus genomen probeerde te worden als acteur, stond het maken van komedies nooit echt hoog op de agenda van Mark Wahlberg. De laatste jaren duikt hij echter steeds vaker op in het genre - ook zonder Will Ferrell - zoals in de uitstekend ontvangen familiefilm Instant Family, waarvoor hij herenigde met de regisseur van de Daddy's Home-films. Instant Family volgt een echtpaar (Wahlberg is te zien met Rose Byrne, die onlangs gecast werd naast Seth Rogen in een serie van Apple) dat in een rollercoaster van emoties belandt wanneer ze drie jonge kinderen adopteren. Iliza Shlesinger , die daarna de ex-vriendin van Wahlberg zou spelen in Spenser Confidential , heeft hier een klein bijrolletje.
Apollo 13 (1995)
Acteurs: Tom Hanks, Kevin Bacon, Bill Paxton
Regie: Ron Howard
Apollo 13
Waargebeurde dramafilm over reis van de Apollo 13, dat als het derde Amerikaanse ruimteschip op de maan had moeten landen. Na een explosie aan boord voelen de drie astronauten nattigheid, wat leidt tot de beroemde filmquote 'Houston, we have a problem'. Ed Harris kreeg een Oscarnominatie voor zijn rol als vluchtdirecteur Gene Kranz, die vanaf de grond het drietal (met Tom Hanks als Jim Lovell) terug op aarde probeert te krijgen. De regie was in handen van Ron Howard, wiens nieuwe film The Hillbilly Elegy ook net op Netflix is verschenen. Zijn dochter Bryce Dallas Howard regisseerde onlangs een aflevering van The Mandalorian , waarin ze in een scène met een neerstortend ruimteschip een kleine hommage bracht aan de film van haar vader.
Christmas with the Kranks (2004)
Acteurs: Tim Allen, Jamie Lee Curtis, Dan Aykroyd
Regie: Joe Roth
Christmas with the Kranks
Tim Allen (Last Man Standing) maakte halverwege de jaren negentig, toen hij op tv veel succes had met Home Improvement, zijn debuut op het witte doek in The Santa Claus. Tien jaar later speelde hij ook de hoofdrol in een andere kerstfilm, Christmas with the Kranks, dat draait om een door Kerstmis geobsedeerd gezin (Allen vormt een koppel met Jame Lee Curtis) dat besluit om de viering van de feestdagen voor het eerst een keer over te slaan, maar zich op het laatste moment dan toch weer van gedachte laat veranderen. De film is bewerking van een boek van John Grisham, die vooral bekendstaat om zijn rechtbankdrama's. Het verhaal werd echter geadapteerd door iemand met veel ervaring met kerstfilms: Chris Columbus ( The Christmas Chronicles 2 ).
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!