Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Inception, White Boy Rick en Geostorm

  •  
08-09-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
White Boy Rick
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Met deze week McConaughey met matje, de droom van DiCaprio, en Gerard Butler in slecht weer.
Inception (2010)
Acteurs: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page
Regie: Christoper Nolan
Inception
Ambitieuze 'mindbender' van regisseur Christopher Nolan ( Dunkirk ), waarin de wereld letterlijk dubbel wordt gevouwen. Leonardo DiCaprio (Once Upon a Time in Hollywood) speelt hier een dief die andersmans dromen kan infiltreren om ideeën uit hun onderbewustzijn te stelen. Dan wordt hij ingehuurd voor een nog gevaarlijkere operatie: iemands droomwereld binnenstappen om juist een idee te planten. Nolan castte naast DiCaprio veel acteurs die ook te zien zijn in zijn Batman-trilogie: Joseph Gordon-Levitt, Tom Hardy, Ken Watanabe, Cillian Murphy , en uiteraard Michael Caine. De regisseur werkt nu aan de spionagethriller Tenet. Hij is een fan van het genre en de Bond-films in het bijzonder: de grote climax in de sneeuw aan het einde van Inception is een hommage aan zijn favoriete Bond-film On Her Majesty's Secret Service.
White Boy Rick (2018)
Acteurs: Richie Merritt, Matthew McConaughey, Jennifer Jason Leigh
Regie: Yann Demange
White Boy Rick
Waargebeurd verhaal over Rick Wershe (nieuwkomer Richie Merritt), die op zijn veertiende de jongste informant uit de geschiedenis van de FBI werd. In het zoals vrijwel altijd in speelfilms enorm deprimerende Detroit maakt hij grote stappen in de drugswereld, totdat alles fout gaat en zijn 'vrienden' bij de federale overheid hem in de steek laten. Ondanks het verhaal over een tiener die zich omhoog werkt in een misdaadwereld is White Boy Rick geen 'white trash' Goodfellas , maar meer een drama over een disfunctionele familie. De prent verscheen toen de ' McConaissance' (de periode waarin Matthew McConaughey plots weer populair werd) net over zijn hoogtepunt heen was, maar de Dallas Buyers Club-acteur zet als de criminele maar goedhartige vader van Rick een fijne rol neer en is het kloppende hart van de film.
Geostorm (2017)
Acteurs: Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish
Regie: Dean Devlin
Geostorm
Na buitenaardse wezens (Independence Day), het klimaat (The Day After Tomorrow) en alle natuurrampen tegelijk (2012) leek regisseur Roland Emmerich alle mogelijke manieren waarop het leven op aarde zou kunnen eindigen wel te hebben uitgeput. Dean Devlin, die eerder verschillende films schreef en produceerde met Emmerich, wist er in 2017 echter nog eentje uit te persen: in Geostorm maakt onze planeet gebruik van een speciaal netwerk van satellieten dat overal ter wereld het weer regelt. Dat loopt vanzelfsprekend volledig uit de hand, waarna de verstoten uitvinder van het programma (Gerard Butler) terug moet worden gehaald om de boel te fixen. Alleen geschikt voor de echt grote fans van het genre, maar ook zij zullen de nodige moeite hebben om door de scènes tussen de actie in heen te komen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!