Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Children of Men, Winnie the Pooh en In the Line of Fire

  •  
04-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Children of Men
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week een oude bodyguard, de laatste zwangere vrouw en een tekenfilmbeer.
In the Line of Fire (1993)
Acteurs: Clint Eastwood, John Malkovich, Rene Russo
Regie: Wolfgang Petersen
7366.w1500.0.3e3e74f
De waarschijnlijk nog altijd beste Amerikaanse film van de Duitse regisseur Wolfgang Petersen, die internationaal naam maakte met de claustrofobische duikbootthriller Das Boot - ook te zien op Netflix. Clint Eastwood speelt hier een veteraan van de geheime dienst, die zich nog altijd verantwoordelijk voelt voor de dood van JFK. Hij krijgt een tweede kans wanneer de psychopathische Mitch Leary ( John Malkovich , die werd genomineerd voor een Oscar) de huidige president bedreigt. De twee acteurs zijn zelden samen in beeld te zien, maar sparren meermaals over de telefoon, waarbij ze elkaar tijdens de opnamen ook echt aan de lijn hadden. De verbazing op Eastwoods gezicht wanneer de tot dan toe vrij timide Malkovich tijdens één van die gesprekken plots begint te schreeuwen is niet geacteerd.
Children of Men (2006)
Acteurs: Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine
Regie: Alfonso Cuarón
7368.w1777.0.2b65481
Na Harry Potter and The Prisoner of Azkaban bleef de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón (Y tu mama tambien) nog wat langer op Britse bodem voor deze verfilming van de gelijknamige roman van P.D. James. De dystopische thriller speelt zich - een beetje zoals The Handmaid's Tale - af in een toekomstwereld waarin geen kinderen meer geboren worden. Clive Owen moet de eerste zwangere vrouw in achttien jaar tijd (Clare-Hope Ashitey) in veiligheid zien te brengen. De film heeft een piepklein bijrolletje voor Charlie Hunnam (Sons of Anarchy) als opgefokte rebel met dreadlocks. Overigens verschijnt op 14 december ook het door Cuarón geregisseerde Roma op Netflix. De semi-biografische film wordt na de eerste vertoningen op festivals al genoemd als een kanshebber bij de Oscars van volgend jaar.
The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)
Stemacteurs: Sterling Holloway, Junius Matthews, John Fiedler
Regie: John Lounsbery en Wolfgang Reitherman
7369.w1300.0.91e2914
Het onlangs in de bios verschenen Christopher Robin - met Ewan McGregor als een volwasssen Janneman Robinson, een beetje zoals Robin Williams een volwassen Peter Pan speelde in Hook - was wellicht wat minder geschikt voor kinderen, maar op Netflix kunnen die nu kijken naar de allereerste bioscoopfilm over de dieren uit het Honderd Bunderbos. The Many Adventures of Winnie the Pooh (of: Het Grote verhaal van Winnie the Pooh) bestaat uit drie eerder verschenen korte films gebaseerd op de verhalen van A.A. Milne, plus extra materiaal om ze aan elkaar te linken. Walt Disney zelf had nog een persoonlijke hand in het eerste segment van de film, dat werd geproduceerd in 1966, vlak voordat hij kwam te overlijden. Op Netflix is nu overigens ook Disney's Teigetjes Film (2000) beschikbaar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!