Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Honest Thief, The Hero en The Man from Majorca

  •  
28-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Hero
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: Sam Elliott op zijn retour, een Zweedse doofpotaffaire en Liam Neeson als kluizenkraker.
The Man from Majorca (1984)
Acteurs: Sven Wollter, Tomas von Brömssen, Håkan Serner
Regie: Bo Widenberg
The Man from Majorca
Leif G.W. Persson was decennialang een van de meest toonaangevende auteurs op het gebied van Zweedse misdaadfictie en zijn werk wordt ook vandaag de dag nog altijd graag bewerkt door tv-makers, zie het onlangs verschenen Backstrom. Achter zijn debuutroman, die verfilmd zou worden als The Man from Majorca, schuilt een zeer opvallend verhaal: Persson was in de jaren zeventig als agent de klokkenluider met betrekking tot een seksschandaal rond de minister van justitie en gebruikte de zaak na zijn ontslag als inspiratie voor een boek. De verfilming - soms omschreven als het Zweedse antwoord op The French Connection - volgt twee agenten die een overval onderzoeken en verbanden leggen die wijzen op een veel grotere doofpotaffaire.
The Hero (2017)
Acteurs: Sam Elliott, Laura Prepon, Nick Offerman
Regie: Brett Haley
The Hero
Rustig voortkabbelend drama over de vergane glorie van een oude western-held die geconfronteerd wordt met zijn eigen sterfelijkheid is niet heel origineel, maar wordt door Sam Elliott - geholpen door zijn karakteristieke snor en stemgeluid - met verve gedragen. Krysten Ritter ( Jessica Jones ) en Katharine Ross (in het echt getrouwd met Elliott) geven gestalte aan zijn van hem vervreemde dochter en ex-vrouw en Laura Prepon ( Orange Is the New Black ) speelt een jonge comédienne die hem weer in de schijnwerpers zet. Fans van Parks & Rec zullen verder Nick Offerman herkennen als zijn wiet-dealer: Offerman en Elliott speelden tevens ooit elkaars tegenpolen (de een conservatief en de ander liberaal) in een aflevering van de sitcom.
Honest Thief (2020)
Acteurs: Liam Neeson, Kate Walsh, Jai Courtney
Regie: Mark Williams
Honest Thief
In 2008 werd Liam Neeson door het succes van Taken getransformeerd tot een gewilde actieheld. Vervolgens kreeg hij dat imago maar moeilijk van zich afgeschud: na Cold Pursuit (2019) liet hij weten klaar te zijn met het genre, hoewel hij een jaar later weer te zien was in Honest Thief, als een kluizenkraker die zich omwille van zijn vriendin (Kate Walsh uit Grey's Anatomy) aan wil geven bij de politie, maar erin wordt geluisd door twee corrupte agenten. Wat volgt is een schouwspel dat nergens echt weet te beklijven, maar waarmee je op een luie zondag best negentig minuten kunt doden. Hopelijk kan Neeson straks weer eens een thriller maken die zich wel onderscheidt: hij speelt de Jan Decleir-rol in een remake van de Belgische film De Zaak Alzheimer.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!