Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Green Room, World War Z en Dragged Across Concrete

  •  
01-12-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Green Room
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week Patrick Stewart als nazi, Brad Pitt vs. zombies en Vince Vaughn als foute smeris.
World War Z (2013)
Acteurs: Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz
Regie: Marc Forster
World War Z
In 2013 begaf ook Brad Pitt zich in het zombie-genre met de verfilming van World War Z, hoewel het boek (geschreven door de zoon van Mel Brooks) en de film niet heel veel gemeen hebben. Pitt speelt een oud-medewerker van de Verenigde Naties, die zijn gezin (met Mireille Enos uit The Killing als zijn vrouw) tijdens zombie-apocalypse in veiligheid probeert te brengen. Peter Capaldi geeft gestalte aan een dokter van de World Health Organisation en staat ook op de aftiteling als Doctor W.H.O. ( get it? ). World War Z werd geplaagd door productieproblemen: een actievolle climax in Rusland moest op het laatste moment alsnog plaatsmaken voor een meer kleinschalige finale. Toch groeide de film uit tot een groot financieel succes: er waren zelfs even plannen voor een door David Fincher geregisseerde sequel.
Green Room (2015)
Acteurs: Anton Yelchin, Imogen Poots, Patrick Stewart
Regie: Jeremy Saulnier
Green Room
Beklemmende thriller van regisseur Jeremy Saulnier, die in 2013 zijn naam vestigde met Blue Ruin en vorig jaar Hold the Dark uitbracht via Netflix. De hoofdrol in Green Room is voor Anton Yelchin , de Star Trek -acteur die een jaar na het verschijnen van de film om het leven kwam bij een zeer bizar auto-ongeluk. De in Rusland geboren Yelchin geeft gestalte aan een bassist die samen met zijn rockbandje een optreden geeft in 'the middle of nowhere'. Ze belanden in een ware nachtmerrie wanneer ze een lijk ontdekken in de artiestenfoyer klem worden gezet door een stel neonazis. De leider van de skinheads wordt gespeeld door Patrick Stewart en dat is even wennen: we kennen de Britse acteur vooral als vriendelijke mentor in franchises als Star Trek (hij keert volgend jaar op 24 januari terug als Picard ) en X-Men.
Dragged Across Concrete (2018)
Acteurs: Vince Vaughn, Mel Gibson, Jennifer Carpenter
Regie: S. Craig Zahler
Dragged Across Concrete
Vince Vaughn maakt inmiddels niet meer enkel (romantische) komedies, zie ook zijn rol in True Detective S02 , maar in het keiharde gevangenisdrama Brawl in Cell Block 99 van regisseur S. Craig Zahler zagen we voor het eerst een echt nieuwe kant van de acteur. Een jaar later herenigde hij (en andere acteurs uit Brawl in Cell Block 99, zoals Jennifer Carpenter en Don Johnson) opnieuw met Zahler voor de al even nihilistische politiethriller Dragged Across Concrete, waarin Vaughn een geschorste agent speelt die samen met zijn partner in de onderwereld op zoek gaat naar nieuwe inkomsten. Mel Gibson speelt de partner, maar Lethal Weapon-achtig actiespektakel hoef je niet te verwachten: Dragged Across Concrete is een 'slow burn' van ruim 2,5 uur met hier en daar een uitbarsting van extreem geweld.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!