Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Girls Trip, The Kitchen en The Doors

  •  
30-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
Girl's Trip
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: de komische en de serieuze kant van Tiffany Haddish en Val Kilmer als Jim Morrison.
Girls Trip (2017)
Acteurs: Regina Hall, Jada Pinkett Smith, Queen Latifah
Regie: Malcolm D. Lee
Girl's Trip
Na The Hangover lieten komedies als Bridesmaids, Bad Moms en Rough Night zien dat vrouwen zeker zo hard kunnen feesten als mannen en binnen dit subgenre bleek Girls Trip een van de beste toevoegingen. De film volgt vier oude vriendinnen die samen afreizen naar New Orleans om tijdens een festival eens flink de bloemetjes buiten te zetten. Een weinig origineel gegeven dus, maar het script van onder meer Kenya Barris (Black-ish) stapelt de grappen in hoog tempo op en de actrices kunnen erg goed met het materiaal uit de voeten: met name Tiffany Haddish valt op in een rol die haar carrière een gigantische boost gaf. De comédienne kreeg vervolgens project na project aangeboden en heeft nu ook een eigen stand up-show (They Ready) op Netflix.
The Kitchen (2019)
Acteurs: Elisabeth Moss, Melissa McCarthy, Tiffany Haddish
Regie: Andrea Berloff
The Kitchen
Er verscheen meer Tiffany Haddish op Netflix afgelopen week: in The Kitchen laat ze haar serieuze kant zien, samen met Elisabeth Moss ( The Handmaid's Tale ) en Melissa McCarthy ( Can You Ever Forgive Me? ). De dramafilm speelt zich af in het New York van de jaren zeventig, en volgt drie vrouwen die plots zelf de touwtjes in handen nemen wanneer hun criminele mannen door de FBI worden opgepakt. The Kitchen weet de belofte van het talent achter de schermen (scenarist Andrea Berloff, die een Oscarnominatie ontving voor Straight Outta Compton, maak hier haar regiedebuut) helaas niet waar te maken, maar de liefhebbers van daadkrachtige vrouwelijke personages (Margo Martindale speelt ook weer een keiharde tante) zitten bij The Kitchen nog wel redelijk goed.
The Doors (1991)
Acteurs: Val Kilmer, Meg Ryan, Kyle MacLachlan
Regie: Oliver Stone
The Doors
Controversiële biopic van Jim Morrison, zanger van de legendarische rockband The Doors, geregisseerd door Oscarwinnaar Oliver Stone (Platoon). We zien hoe Morrison (Val Kilmer), een dromerige hippie uit Venice Beach, halverwege de jaren zestig met toetsenist Ray Manzarek (Kyle MacLachlan uit Twin Peaks ) de band opricht en succes behaalt, waarna Stone zich vooral richt op de destructieve kant van Morrison en zijn uit de hand gelopen drugs- en alcoholverslaving, iets waar de resterende bandleden (Morrison zelf overleed in 1971) na de release van de film wel weer de nodige kritiek op hadden. De performance van Val Kilmer (de gelijkenis met Morrison is bijna griezelig) werd echter alom bejubeld en de recreaties van de optredens maken nog altijd indruk.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!