Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Girl, The Best of Enemies en Kung Fu Panda 3

  •  
15-12-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
girl
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week de droom van een ballerina, Rockwell (weer) als racist, en Cranston als panda.
The Best of Enemies (2019)
Acteurs: Taraji P. Henson, Sam Rockwell, Babou Ceesay
Regie: Robin Bissell
Best of Enemies
Voor zijn rol als racistische agent in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri mocht Sam Rockwell in 2018 een Oscar in ontvangst nemen, en een jaar later werd de acteur - die wel vaker racistische types speelt - zelfs gecast als leider van de Klu Klux Klan in Best of Enemies. Het op feiten gebaseerd drama speelt zich af in de zomer van 1971, wanneer de haatdragende familieman C.P. Ellis (Rockwell) in aanvaring komt met de uitgesproken burgerrechtenactiviste Ann Atwater (Taraji P. Henson uit Empire en Person of Interest), wanneer er noodgedwongen vergaderd moet worden over de desegregatie van de scholen. Het uitgangspunt van film - zwart en wit groeien met horten en stoten naar elkaar toe - is uiteraard overbekend, van Driving Miss Daisy tot Green Book, en dus zijn het vooral de acteurs die het geheel moeten onderscheiden.
Girl (2018)
Acteurs: Victor Polster, Arieh Worthalter, Oliver Bodart
Regie: Lukas Dhont
girl
Spraakmakende debuutfilm van regisseur Lukas Dhont, die namens België werd ingezonden voor de Oscars, maar helaas de shortlist net niet haalde. Het verhaal volgt de 15-jarige Lara, die ervan droomt om ballerina te worden. Het verwezenlijken van die droom gaat echter niet zonder horten of stoten, want Lara is geboren als jongen en komt voor een heleboel obstakels te staan. Dhont maakte de autities voor de rol van Lara toegankelijk voor iedereen - jongen, meisje, trans, cis - maar had na vijfhonderd audities nog steeds geen overtuigende acteur te pakken, en vond zijn ideale Lara uiteindelijk in de Belgische danser Victor Polster. Girl werd op het filmfestival in Cannes overladen met prijzen en kreeg een minutenlange staande ovatie. Lees daarnaast ook ons interview met Dhont over zijn indrukwekkende regiedebuut.
Kung Fu Panda 3 (2016)
Stemacteurs: Jack Black, Bryan Cranston, J.K. Simmons
Regie: Jennifer Yuh Nelson en Alessandro Carloni
Kung Fu Panda
Na Shrek en Madagascar was Kung Fu Panda de derde franchise van Dreamworks Animation die een trilogie werd. In het vooralsnog laatste deel ontdekt Po (Jack Black) een waar panda-paradijs, waar veel van zijn soortgenoten volop van het goede leven genieten. Het is echter al snel gedaan met de rust wanneer een bovennatuurlijke kracht het land bedreigt, en hij het zootje ongeregeld klaar moet stomen voor de strijd. Ook de oude garde van Po is weer aanwezig, terwijl Bryan Cranston ( Breaking Bad ) de cast kwam versterken als zijn verloren vader. De film werd geproduceerd door Guillermo del Toro , die later nogmaals met Dreamworks zou werken aan de Netflix-serie Trollhunters. Regisseur Jennifer Yuh Nelson werkt momenteel ook al voor Netflix: zij zal het tweede seizoen van Love, Death & Robots overzien.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!