Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Coco, Jane en Bleach

  •  
16-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Coco
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week een prent van Pixar, een docu van National Geographic en een Manga-adaptatie.
Coco (2017)
Acteurs: Anthony Gonzales, Gael García Bernal, Benjamin Bratt
Regie: Lee Unkrich en Adrian Molina
6742.w1750.0.e61c20a
Na het voor Pixar-begrippen wat tegenvallende The Good Dinosaur (2015) moest Coco laten zien dat de studio nog steeds meer kan dan enkel voortborduren op eerdere successen als Finding Nemo. De door de Dag van de Doden geïnspireerde animatiefilm (niet te verwarren met het eerder verschenen The Book of Life) draait om de twaalfjarige Miguel (Anthony Gonzales) die van zijn grootmoeder geen muziek mag spelen, maar desondanks in het Land van de Doden op zoek gaat naar zijn idool Ernesto De La Cruz (Benjamin Bratt). Onderweg krijgt hij hulp van de aan lager wal geraakte muzikant Héctor (Gael García Bernal, de dirigent uit Mozart in the Jungle ). Coco biedt een leuk kijkje in de Mexicaanse cultuur en wordt bij tijd en wijlen net zo tranentrekkend als Pixars Inside Out (2015), dus zakdoekjes bij de hand houden.
Jane (2017)
Acteurs: Jane Goodall
Regie: Brett Morgen
6758.w1500.0.0bde9c6
Naast de docu-serie Secrets in the Mist over gorilla-expert Dian Fossey, waarin Sigourney Weaver (die haar ooit speelde in een film) te horen was als vertelstem, produceerde National Geographic vorig jaar ook een uitgebreide documentaire over Jane Goodall, de antropoloog zich van jongs af aan verdiepte in het gedrag van chimpansees. Die laatste titel is nu terug te kijken op Netflix. Jane bestaat uit ruim vijftig jaar oude archiefbeelden van de nu 84-jarige Goodall. Het materiaal werd destijds geschoten door de Nederlandse natuurfotograaf Hugo van Lawick, die in 1964 met Goodall in het huwelijk trad. Ruim honderd uur aan beeldmateriaal werd door regisseur Brett Morgen (bekend van de fantastische Kurt Cobain-docu Montage of Heck ) teruggebracht tot een negentig minutende durende documentaire.
Bleach (2018)
Acteurs: Sota Fukushi, Hana Sugisaki, Ryo Yoshizawa
Regie: Shinsuke Sato
6759.w1200.0.0801ce8
Hollywood-adaptaties van Manga-strips worden vaak met gemengde gevoelens onthaald: we zagen het bijvoorbeeld gebeuren met de biocoopfilm Ghost in the Shell en ook het door Netflix gemaakte Death Note werd, ondanks dat er een sequel in de maak is, wat lauwtjes ontvangen. Maar Netflix voegt zo nu en dan ook Japanse live-action adaptaties (zoals Fullmetal Alchemist ) van Manga-strips toe: onlangs was het de beurt aan Bleach, dat in juli van dit jaar nog in de Japanse bioscopen te zien was. De film draait om de tiener Ichigo Kurosaki (Sota Fukushi), die in contact komt met Rukia Kuchiki (Hana Sugisaki), een gewonde 'Soul Reaper' die haar krachten noodgedwongen op hem overdraagt. Bleach werd geregisseerd door Shinsuke Sato, tevens de regisseur van één van de Japanse Death Note-films.
Coco, Jane en Bleach zijn momenteel allemaal te zien op Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!