Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Black Mass, Closer en Bad Boys

  •  
03-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Black Mass
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: de obsessie van Jude Law, de comeback van Johnny Depp en de Fresh Prince in Miami.
Closer (2004)
Acteurs: Jude Law, Natalie Portman, Julia Roberts
Regie: Mike Nichols
Closer
Romantisch drama over zeer welbespraakte mensen die worstelen met gevoelens van jaloezie, verlangen en obsessie, afkomstig van de in 2014 overleden Mike Nichols (The Graduate). Closer is, zoals wel meer van zijn films, gebaseerd op een toneelstuk en bestaat vrijwel enkel uit intieme dialogen, uitgewisseld door een vierkoppige cast. In een fraaie openingsscène zien we, begeleid door de muziek van Damien Rice, de ontmoeting ('hello stranger') tussen schrijver Dan (Jude Law) en de mysterieuze Alice (Natalie Portman), die al snel een koppel vormen. Later zoekt Dan echter een affaire met fotografe Anna (Julia Roberts), en nadat zij hem afwijst begint een psychologisch spelletje waar uiteindelijk ook alpha male Larry (Clive Owen) bij betrokken raakt.
Black Mass (2015)
Acteurs: Johnny Depp, Joel Edgerton, Dakota Johnson
Regie: Scott Cooper
Black Mass
James 'Whitey' Bulger stond al ooit model voor het personage van Jack Nicholson in The Departed, maar de beruchte gangsterbaas uit Boston kreeg enkele jaren later ook een eigen film, waarin hij gespeeld werd door Johnny Depp. Black Mass diende destijds als een comeback-vehikel voor Depp, die toen net een reeks flops (The Lone Ranger, Transcendence en het dieptepunt Mortdecai) achter de rug had. In de film zien we hoe Bulger een ongemakkelijke samenwerking aangaat met FBI-agent John Connolly (Joel Edgerton), in de hoop zijn concurrentie een slag toe te brengen. Black Mass bevat een pre- Stranger Things rolletje van David Harbour en verder is Benedict Cumberbatch (als de broer van Whitey Bulger) te horen met een Boston-accent.
Bad Boys (1995)
Acteurs: Martin Lawrence, Will Smith, Téa Leoni
Regie: Michael Bay
bad boys
Met Bad Boys werd Michael Bay door producent Jerry Bruckheimer aan de wereld geïntroduceerd als de Tony Scott voor de jaren negentig. Naas het inhuren van een debuterend regisseur nam Bruckheimer nog een risico: twee zwarte tv-acteurs die zich nog helemaal niet bewezen hadden als 'leading men' kregen de hoofdrol. De gok betaalde zich echter dubbel en dwars uit, want ondanks het standaard verhaal en het schamele budget groeide Bad Boys dankzij de chemie tussen Will Smith en Martin Lawrence (als kibbelende agenten op zoek naar een gestolen lading drugs) en de kinetische energie van Bay uit tot een kassucces. Een jonge Téa Leoni (Madam Secretary) speelt een kroongetuige die door het duo beschermd moet worden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!