Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Batman Begins, Trainwreck en Rush Hour 3

  •  
15-09-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Batman Begins
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Met deze week het begin van Batman, de relaties van Amy Schumer en Jackie Chan in Parijs.
Trainwreck (2015)
Acteurs: Amy Schumer, Bill Hader, Brie Larson
Regie: Judd Apatow
Trainwreck
Via deelname aan Last Comic Standing, de roasts van Charlie Sheen en Roseanne Barr , en haar eigen sketchshow op Comedy Central groeide Amy Schumer (haar laatste special Growing staat ook op Netflix) uit tot een wereldster. En dus kon ook een filmproject niet uitblijven. Schumer is in Trainwreck te zien als een vrouw die niet gelooft in monogamie, totdat ze voor haar werk een dokter (Bill Hader, nu te zien in It Chapter Two ) moet interviewen en alsnog begint te twijfelen. De comédienne schreef ook het script voor de film, en de daarin aanwezige balans van ranzige humor en scherpe inzichten op het gebied van seks en relaties trok de aandacht van regisseur Judd Apatow (zijn special The Return staat ook op Neflix). Het was zelfs de eerste keer dat de maker van Knocked Up een film regisseerde die hij niet zelf had geschreven.
Batman Begins (2005)
Acteurs: Christian Bale, Liam Neeson, Katie Holmes
Regie: Christopher Nolan
Batman Begins
Na het falen van Batman & Robin uit 1997 leek de Batman-franchise dood en begraven, totdat Christopher Nolan ( Inception ) bijna tien jaar later opnieuw mocht beginnen. De Britse regisseur omringde Batman-vertolker Christian Bale met fijne karakteracteurs als Gary Oldman en Morgan Freeman, ruilde de studio's in Burbank in voor de echte wereld (Chicago werd gebruikt als Gotham), en koos zijn bad guys zowaar aan de hand van het verhaal dat hij wilde vertellen. En zo zagen we eindelijk de oorsprong van Batman, inclusief zijn niet eerder vertoonde training met The League of Shadows, waarbij Ra's Al Ghul en ook de Scarecrow (Cillian Murphy uit Peaky Blinders ) inhaakten op zijn jeugdtrauma's. Let ook op de bijrolletjes van Rutger Hauer als een arrogante CEO en Jack Gleeson (Joffrey in Game of Thrones ) als een kleine fanboy.
Rush Hour 3 (2007)
Acteurs: Chris Tucker, Jackie Chan, Max von Sydow
Regie: Brett Ratner
Rush Hour 3
Meer van hetzelfde vervolg dat eigenlijk niemand meer had verwacht: Jackie Chan had al drie jaar geen Amerikaanse film meer gemaakt en Chris Tucker had zelfs al zes jaar (sinds Rush Hour 2) helemaal geen film meer gemaakt. Ondanks wat misplaatste humor (zoals een foute cameo van Roman Polanski) is de film dankzij wat aardige actiescènes (een knokpartij met de bijna 2,40 meter lange Sun Mingming) en een speelduur van slechts negentig minuten nog prima te pruimen voor de fans. Dit keer moeten Lee en Carter een Franse vrouw (model Noémie Lenoir) die een groot geheim met zich meedraagt beschermen. Tucker en Chan zijn vastbesloten ook nog een vierde film te maken, maar dat zal dan waarschijnlijk gebeuren zonder regisseur Brett Ratner, die in het huidige MeToo-tijdperk een persona non grata is geworden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!