Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: American Sniper, The Judge en Bumblebee

  •  
02-08-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
American Sniper
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een gele kever, Bradley Cooper als sluipschutter en Robert Downey Jr. als advocaat.
Bumblebee (2018)
Acteurs: Hailee Steinfeld, John Cena, Pamela Adlon
Regie: Travis Knight
Bumblebee
Hoewel de Transformers-films (tot aan The Last Knight) financieel succesvol waren, was de spin-off Bumblebee (de zesde film in totaal) de eerste uit de reeks die warm onthaald werd door de critici. En dat was vooral te danken aan het feit dat de nieuwe regisseur Travis Knight (Kubo and the Two Strings) koos voor een Iron Giant-achtige vibe, waarbij de nadruk nu eens niet lag op de grootschalige destructie van steden. De prequel speelt zich af in de jaren tachtig en laat zien hoe autobot Bumblebee na de oorlog op zijn planeet te zijn ontvlucht op aarde gevonden wordt door de tiener Charlie (Hailee Steinfeld). Overigens kwam die oorlog tussen de goede autobots en de slechte decepticons onlangs op Netflix aan bod in de film War for Cybertron.
American Sniper (2014)
Acteurs: Bradley Cooper, Sienna Miller, Kyle Gallner
Regie: Clint Eastwood
American Sniper
Aangrijpend en zeer realistisch ogend (op die scène met de baby na) oorlogsdrama van regisseur Clint Eastwood, dat tevens goed bekeken kan worden in combinatie met het onlangs op Netflix verschenen Father Soldier Son. American Sniper vertelt het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse sluipschutter Chris Kyle, die met 150 confirmed kills uitgroeit tot een legende binnen de Navy SEALs, maar het effect van de oorlog ook erg zwaar voelt wegen op zijn gezinsleven. Bradley Cooper zet als Chris Kyle een onvergetelijke rol neer en kreeg volledig terecht zijn derde Oscarnominatie op rij. Later deze maand is er meer Cooper op Netflix in A Star is Born en ook zijn grote droomproject (een biopic over Leonard Bernstein ) is in de maak bij de vod-dienst.
The Judge (2014)
Acteurs: Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vera Farmiga
Regie: David Dobkin
The Judge
De laatste jaren had Robert Downey Jr. het vooral druk als Iron Man , maar hij zag ook kans om met zijn vrouw een productiemaatschappij (bekend als Team Downey) op te zetten, met als eerste wapenfeit The Judge. Daarin is de acteur te zien als een succesvolle advocaat in de grote stad die terugkeert naar de plek waar hij opgroeide om zijn van moord beschuldigde vader (Robert Duvall) te verdedigen. De film was geen onverdeeld succes, ondanks de Oscarnominatie voor de toen 84-jarige Duvall, maar is - vooral in vergelijking met de tweede film van Team Downey: het unaniem gekraakte Dolittle - zo slecht nog niet. Op tv hebben de Downey's nu meer succes: de door hen geproduceerde HBO-serie Perry Mason werd verlengd met een tweede seizoen.
Verder verschenen nog onder meer deze films op Netflix dit weekend...
Frank Lammers ( Undercover ) houdt afstand in Groeten van Gerri , sciencefiction van de Wachowski's ( Sense8 ) in Jupiter Ascending, everything is awesome met Chris Pratt in The Lego Movie, SNL ontmoet In Living Color in Bulletproof met Adam Sandler en Damon Wayans, Matthew McConaughey maakt een ruimtereis in Interstellar, Pamela Anderson ( Baywatch ) in een post-apocalyptische variant op Casablanca in Barb Wire, Leslie Nielsens laatste optreden als Frank Drebin in Naked Gun 33 1/3, Julia Roberts en Clive Owen wantrouwen elkaar in Duplicity, zakdoekjes bij de hand voor Love Story met Ali MacGraw en Ryan O'Neal, heel erg veel Eddie Murphy in The Nutty Professor II: The Klumps, een moordende pop in Hollywood in Seed of Chucky, Edward Norton als neonazi in American History X, en Jodie Foster en Kristen Stewart samen opgesloten in Panic Room.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!