Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: American Made, The Little Hours en The Beguiled

  •  
23-05-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
American Made
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: vloekende nonnen, een internaat voor vrouwen en Tom Cruise als piloot.
The Little Hours (2017)
Acteurs: Aubrey Plaza, Dave Franco, Alison Brie
Regie: Jeff Baena
The Little Hours
Schaamteloze komedie die in feite leunt op een enkele gimmick: vloekende en door seks geobsedeerde nonnen in het Italië van de 14e eeuw. Dat klinkt misschien eerder als een sketch dan als een speelfilm, maar toch weet schrijver en regisseur Jeff Baena er iets van te maken dat 1,5 uur lang weet te vermaken, mede geholpen door de gortdroge humor van Parks & Recreation-actrice (en zijn echtgenote) Aubrey Plaza. In de film slaat een jonge bediende (Dave Franco) op de vlucht voor zijn meester (Nick Offerman), waarna hij zich in een klooster voor moet doen als doofstomme tuinier. De vrouwen (met ook Alison Brie, die vorig jaar weer met Baena werkte aan Horse Girl ) stelen de show, maar ook Fred Armisen en John C. Reilly vallen op in leuke bijrollen.
American Made (2017)
Acteurs: Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright
Regie: Doug Liman
American Made
De waargebeurde perikelen rond Barry Seal zijn al zo vergezocht dat regisseur Doug Liman en Tom Cruise besloten om er gewoon nog een schepje bovenop te doen en zijn levensverhaal te verfilmen als een onconventionele komedie, waarin het pas op het einde serieus wordt wanneer hij uiteindelijk toch de consequenties van zijn acties onder ogen moet zien. Seal was een piloot / smokkelaar die steeds meer schimmige klusjes opknapte voor de CIA en zelfs drugs vervoerde voor Pablo Escobar. Cruise mag hier onder toeziend oog van Liman (die hem eerder een schijterd liet spelen in Edge of Tomorrow) weer eens een echt personage neerzetten in een non-franchise film. Het duo heeft momenteel nog drie (!) volgende samenwerkingen in de pijplijn.
The Beguiled (2017)
Acteurs: Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst
Regie: Sofia Coppola
The Beguiled
Tweede filmbewerking van de Southern Gothic (zie The Devil All the Time op Netflix voor een ander goed voorbeeld van het genre) van auteur Thomas Cullinan, over een gewonde soldaat (Colin Farrell) die tijdens de Amerikaanse burgeroorlog terechtkomt op een internaat voor jonge vrouwen en daar voor veel opschudding zorgt. De eerste film werd gemaakt vanuit de 'male gaze' (door Dirty Harry-duo Clint Eastwood en Don Siegel) en dus werd het nu tijd voor een 'female touch': Sofia Coppola omringde de ervaren Nicole Kidman door jonge talenten als Angourie Rice en maakte er een lijzige, doch sfeervolle vertelling van. Coppola betrad vorig jaar de streaming wereld met On the Rocks en werkt nu ook voor Apple TV+ aan een nieuwe tv-serie.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!