de Lagarde

Filmtips: All the Money in the World, Nocturnal Animals en Primal

  •  
13-09-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
All the Money in the World
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: het geld van Christopher Plummer, de roman van Jake Gyllenhaal en de jaguar van Nic Cage.
Nocturnal Animals (2016)
Acteurs: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon
Regie: Tom Ford
Nocturnal Animals
Modeontwerper Tom Ford regisseert slechts af en toe een film, maar deze zijn altijd de moeite waard. Met Nocturnal Animals wist hij zijn debuut (A Single Man) zelfs te overtreffen: de psychologische thriller is - voor Hollywood-begrippen - verfrissend onconventioneel en gelaagd. Susan (Amy Adams uit Sharp Objects ) ontvangt een uiterst schokkend manuscript, geschreven door haar ex-man (Jake Gyllenhaal). Tijdens het lezen komt het verhaal tot leven, en zien we ook herinneringen aan hun relatie, waardoor je als kijker zelf verbanden tussen de twee mag gaan leggen. De Oscarnominatie ging destijds naar bijrolspeler Michael Shannon, maar ook de rol van een bijna onherkenbare Aaron-Taylor Johnson als sadistische psychopaat zal menig kijker lang bijblijven.
All the Money in the World (2017)
Acteurs: Michelle Williams, Christopher Plummer, Mark Wahlberg
Regie: Ridley Scott
All the Money in the World
Waargebeurd ontvoeringsdrama van de op zijn oude dag nog steeds onverminderd hard werkende Ridley Scott, over een moeder ( Michelle Williams ) die uit alle macht haar gekidnapte zoon probeert terug te krijgen, terwijl diens schatrijke grootvader J. Paul Getty geen zin heeft om ook maar een cent aan losgeld te betalen. All the Money in the World staat inmiddels vooral bekend om de hercasting van Kevin Spacey : alle scènes met de verguisde acteur als Getty werden op het laatste moment opnieuw geschoten met Christopher Plummer, die daarna zelfs genomineerd werd voor een Oscar. Een jaar na de film werd het verhaal ook verfilmd als tv-serie, toen met Hilary Swank ( Away ) als de wanhopige moeder en Donald Sutherland als Getty.
Primal (2019)
Acteurs: Nicolas Cage, Famke Janssen, Michael Imperioli
Regie: Nick Powell
Primal
Nicolas Cage zit al heel lang in een fase waarin hij 'ja' zegt tegen vrijwel elk script, ook omdat hij na vier decennia nog steeds niets liever doet dan experimenteren met het ambacht acteren, en zo belandde hij in 2019 weer in een nieuw B-movie shlock-fest getiteld Primal. Cage speelt een door de wol geverfde jager van groot wild die in de jungle een zeldzame (en opzichtig met de computer gemaakte) witte jaguar weet te vangen, en het beest vervolgens vervoert op een schip met nog veel meer gevaarlijke dieren. De beesten worden echter bevrijd door een moordenaar (Kevin Durand) die zich eveneens aan boord bevindt. Toevallig werd de tv-serie met Cage als Joe Exotic , een man met een voorliefde voor katachtigen, deze week aangekocht door Amazon.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!