Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Memento, Mission: Impossible - Fallout en Adrift

  •  
08-03-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Memento
We zetten een aantal recent op Netflix verschijnen films op een rij. Met deze week: Shailene Woodley vast op zee, Guy Pearce met amnesia en Tom Cruise op een missie.
Adrift (2018)
Acteurs: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas
Regie: Baltasar Kormákur
Adrift
Een paar jaar nadat Rober Redford hopeloos op zee ronddobberde in All is Lost, deed Shailene Woodley dit nog eens dunnetjes over. Het waargebeurde Adrift, afkomstig van de schrijvers van Moana en Ingrid Goes West, weet zich echter te onderscheiden door de romantische subplot: de relatie tussen Tami (Woodley) en haar verloofde Richard (Sam Claflin uit Peaky Blinders ), die door een hevige orkaan samen op zee vast komen te zitten, vormt hier namelijk het kloppende hart van de film. Woodley had in het verleden vaak pech op het gebied van de grote blockbusters - haar M.J. werd uit Spider-Man geknipt en haar Divergent-franchise stierf een stille dood - maar de actrice uit Big Little Lies kan haar talent in dit soort films veel beter etaleren.
Memento (2000)
Acteurs: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano
Regie: Christopher Nolan
Memento
De grote doorbraak van Christopher Nolan, die hem via zijn remake van Insomnia leidde naar Batman Begins. Guy Pearce ( The Innocents ) is te zien als Leonard, die na een brute aanval vastbesloten is om wraak te nemen op de moordenaar van zijn vrouw. Er is wel een probleem: hij heeft tijdens de aanval een vorm van amnesia opgelopen waardoor hij geen nieuwe herinneringen meer aanmaakt en de aanwijzingen onder meer op zijn eigen lichaam tatoeëert. De film is geconstrueerd als een waar labyrint, waarbij het verhaal (gedeeltelijk) van achter naar voren wordt verteld, en je echt helemaal wordt meegezogen in de verwarde mindset van Leonard. Overigens verschijnt op 16 juli de film Tenet, de volgende 'mindbender' van Nolan, in de bioscoop.
Mission: Impossible - Fallout (2018)
Acteurs: Tom Cruise, Henry Cavill, Ving Rhames
Regie: Christopher McQuarrie
Mission: Impossible - Fallout
Alweer zesde deel in de filmserie waarvoor Tom Cruise keer op keer zijn leven op het spel zet: nadat hij minutenlang zijn adem inhield voor een scène onder water in het vorige deel Rogue Nation, zien we hem nu gevaarlijke manoevres uitvoeren in een helikopter en zijn enkel breken tijdens een sprong van een gebouw. Verder is het vooral meer van hetzelfde, hoewel nieuwkomers als Henry Cavill ( The Witcher ) en Vanessa Kirby ( The Crown ) zorgen voor een enigszins frisse wind. Met Fallout werd Christopher McQuarrie (Oscarwinnaar voor The Usual Suspects) de eerste regisseur die ook een tweede Mission-film mocht maken. Hij werkt nu aan deel zeven, hoewel de opnamen in Italië onlangs werden stilgelegd door de Corona-dreiging.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!