Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Feria: The Darkest Light: S01E01-06: naakte lichamen en een sekte

  •  
28-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
237 keer bekeken
  •  
Feria
De Spaanse YA-thrillerserie combineert horror en mysterie.
In het pittoreske Spaanse dorpje Feria in Andalusia is iets vreemds gaande. In 1975 is er een mijn opgeblazen waar een man vastgebonden aan de muren zat. In 1995 worden er 23 naakte lichamen met een vreemd teken op hun buik nabij diezelfde mijn aangetroffen. Het meer waarin ze gevonden worden is rood gekleurd door hun bloed.
Het in de jaren negentig gesitueerde verhaal volgt de twee tienerzusjes Eva (Ana Tomeno) en Sofía Soto (Carla Campra). Eva is de oudste en ontdekt haar seksualiteit. Sofía lijkt meer introvert, maar gaat toch mee naar het nachtelijke feest in het bos op de avond dat hun ouders verdwijnen. De twee rechercheurs die onderzoek doen naar de massamoord verdenken hun ouders en ontdekken al snel dat hun moeder betrokken was bij De sekte van het licht.
Feria: The Darkest Light
Eva wil zo snel mogelijk verder, maar Sofía wil uitzoeken wat er precies is gebeurd. Dat zorgt voor frictie tussen de twee. Sofia komt in aanraking met een groep sinistere mensen die zeggen van De Sekte van het Licht te zijn en haar naar haar moeder kunnen brengen. Zij geloven dat er achter de realiteit van deze wereld een andere schuilgaat, die opengemaakt moet worden door de vijfde zegel die alleen de uitverkorene kan ontsluiten. Elena (Marta Nieto), hun moeder, was de sleutel en nu zij verdwenen is zien de volgers van het Licht Sofía als haar opvolger.
Feria: The Darkest Light
De Sekte van het Licht blijkt een cult te zijn die door een soort demon – zijn verschijning doet denken aan een combinatie van een kat en een babydraak – genaamd Dekta gemanipuleerd wordt. Mensen moeten zich voor hem uitkleden en hij neemt vervolgens hun lichaam over.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Feria: The Darkest Light
Feria: The Darkest Light is grotendeels intrigerend door de mysterie- en thriller-elementen, en de cinematografie doet denken aan arthouse. Maar het complexe verhaal bouwt te langzaam op, waardoor er veel geduld gevraagd wordt van de kijker en vragen zich opstapelen. Ook hadden bedenkers Agustín Martínez ( La Caza ) en Carlos Montero ( Elite ) meer aandacht kunnen besteden aan de mentale manipulatie en het seksueel geweld dat in sektes – en ook in de serie – voorkomt.
Feria: The Darkest Light S01, vanaf 28 januari 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!