Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Fearless S01E01: waarheid boven alles

  •  
01-11-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Fearless Poster
Advocate Emma weet het zeker: Kevin Russell heeft het niet gedaan. Maar wie vermoordde Linda dan wel?
Foto credits: ITV
Als tv ons één ding heeft geleerd, dan is het wel dit: wanneer je als advocaat of detective wordt tegengewerkt, dan weet je dat je op de juiste weg zit.
Niet lang nadat advocate Emma Banville (Helen McCrory, Peaky Blinders , Penny Dreadful ) in de miniserie Fearless besluit de zaak op zich te nemen van Kevin Russell (Sam Swainsbury), die al veertien jaar vastzit voor de moord op een scholiere, dienen de eerste hoopvolle tekenen zich aan. Het politiebureau doet moeilijk over het vrijgeven van oud bewijsmateriaal, Kevin wordt door zijn medegevangenen in elkaar geslagen en de familie van de overleden Linda duikt toevallig met een persfotograaf op wanneer Emma het plaats delict bezoekt.
Fearless
Nu waren de politie en de Britse inlichtingendienst al niet zo’n heel grote fan van haar. Emma bekommert zich graag over schijnbaar verloren zaken, mensen die – volgens haar onterecht – zijn veroordeeld voor seksuele misdrijven. Dat ze hierdoor vaak op de voorpagina’s van de sensatieblaadjes belandt heeft zijn weerslag op haar privéleven, bijvoorbeeld wanneer ze met haar partner (komiek John Bishop) probeert een kind te adopteren.
Fearless
Het feit dat Emma onderdak biedt aan de vrouw van een Syrische, voortvluchtige dokter maakt haar een 'persoon van belang' voor een antiterrorismedienst, nu toevallig geleid door Olivia Greenwood (Wunmi Mosaku, Luther , The End of the F***ing World ) die naam maakte met de veroordeling van Kevin Russell (dankzij een bekentenis die zij hem had ingefluisterd).
Fearless
De antiterrorismedienst is ook niet vies van een beetje intimidatie. Toch blijft Emma uiterst kalm wanneer ze zonder goede reden in haar auto wordt aangehouden (haar telefoon wordt ook al afgetapt). ‘U reed te hard.’ ‘Nee, dat deed ik niet.’ ‘Nou, misschien moet je dan maar eens op zoek naar beter gezelschap.’
Maar al deze ‘kleine pesterijen’ blijken pas het topje van de ijsberg, wanneer het haar lukt om Kevins zaak opnieuw voor de rechter te krijgen en de echte waarheid rond de dood van Linda boven tafel dreigt te komen.
Fearless
Helen McCrory is, zoals altijd, formidabel, zelfs in een eerste aflevering die nog de nodige nuance mist. Vooral Olivia Greenwood komt over als een eendimensionale schurk, die aan het einde van de aflevering even mag opdraven om wat vage bedreigingen te uiten. Maar misschien toont Heather Myles (Robin Weigert, Calamity Jane in Deadwood ), een fixer voor hoge piefen als Sir Alastair McKinnon (Michael Gambon), zich een geduchtere tegenstander?
Fearless S01, vanaf 27 september op NPO Start Plus, en vanaf 2 november wekelijks op NPO 2
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!