de Lagarde

FBoy Island Nederland S01E01: onvervalste narcistentelevisie

  •  
07-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
268 keer bekeken
  •  
FBoy Island
Drie vrouwen zijn in onzinnige datingcompetitie zogenaamd op zoek naar ‘de perfecte match’.
Foto credits: HBO Max
Drie jonge vrouwen zoeken in FBoy Island Nederland op een tropische locatie naar ‘de perfecte match’. Die match hopen ze aan te treffen in een gemêleerde groep van gesoigneerde mannen, waarvan de ene helft bestaat uit zogeheten ‘FBoys’ – macho’s bij wie het vooral te doen is om de seks – en de andere helft uit ‘Nice Guys’. Tijdens dates – de vrouwen mogen uit de mannengroep telkens deelnemers kiezen voor een zwoele ontmoeting – is het vervolgens de bedoeling dat de mannen zich van hun beste kant laten zien. Want aan het einde van de aflevering volgt steevast een eliminatieronde.
Belangrijk om te weten is dat de mannen 50.000 euro kunnen winnen als ze een vrouw voor zich weten te winnen. Buiten kijf staat dat sommige deelnemers dus uitsluitend meedoen om dat prijzengeld te winnen, terwijl andere ‘Nice Guys’ op zoek gaan naar de ware liefde. Dat laatste is natuurlijk quatsch: deze mensen willen graag op televisie. Wie regelmatig televisie kijkt zal onder de deelnemers types zien die smachten naar aandacht – en dus bijvoorbeeld al eerder bij andere datingprogramma’s te zien waren. FBoy Island Nederland – een Nederlandse versie van de populaire Amerikaanse reeks – is dan ook onvervalste narcistentelevisie.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
FBoy Island Nederland
Met een presentatrice – Lisa Loeb, bekend als winnares van De Slimste Mens – die van meet af aan de flauwe toon zet met opmerkingen over gewiekste deelnemers met ‘bindingsangst die al bang worden van een pak maïzena’. En: ‘FBoys weten niet eens hoe je relatiemateriaal spelt.’ Bijna oogt het televisieprogramma – sowieso een vreemde eend in de bijt bij HBO Max, een streamingdienst die bekendstaat om kwaliteitsdrama – als een parodie; als een grote knipoog. Want: zijn de deelnemers zichzelf? Of spelen ze een rolletje? Misschien is dat ook de enige manier om dit soort televisie te benaderen; door het niet al te serieus te nemen.
FBoy Island Nederland, vanaf 7 november 2022 wekelijks te zien bij HBO Max
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!