Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Family Secrets S01E01: Festen meets The Office

  •  
31-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
Family Secrets
In flashbacks toont de bij vlagen spannende Poolse dramedy hoe de huwelijksvoltrekking van twintiger Káska in het heden in de soep dreigt te lopen.
Twintiger Káska (Eliza Rycembel) ontvlucht in de openingsscène van de eerste aflevering van het Poolse Family Secrets ( Gry rodzinne ) de kerk waarin ze op het punt stond om te trouwen met Pawel (Bartosz Gelner). Dan schakelt het televisiedrama terug naar vijf jaar eerder: Káska is net – na twee jaar mis te hebben gegrepen – toegelaten tot de studie geneeskunde; het leven lacht haar toe. Dit is de periode waarin ze Pawel leert kennen: de zoon van twee invloedrijke medici. Zijn ouders ruziën voortdurend, waarmee de makers lijken te zeggen: de serie heet niet voor niets zoals hij heet, er schuilt telkens een addertje onder het gras. Het uitgangspunt is dan ook: Káska komt er gaandeweg achter dat er tussen haar familie en die van Pawel incestueuze banden zijn.
Family Secrets
Vervolgens reist de serie voortdurend door de tijd: zeven maanden voor de huwelijksvoltrekking, dan weer tien maanden eerder. Je moet als kijker goed opletten, aangezien je steeds slechts kleine puzzelstukjes aangereikt krijgt. Dat zal de resterende zeven afleveringen vast ook het geval zijn en leidt soms tot een chaotische kijkervaring. Maar deze soms duizelingwekkende aaneenschakeling van flarden zorgt er ook voor dat het spannend blijft; dat je blijft gissen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Family Secrets
Qua esthetiek doet Family Secrets , en dat is helemaal geen bijzonderheid, denken aan Festen (1998): een Deens familiedrama waarin zich eveneens een groot geheim openbaart. Hoewel de beweeglijke cameravoering en de zwarte humor weer herinneringen oproept aan The Office , waarmee de makers lijken te benadrukken: neem het allemaal maar niet al te serieus. Hoewel ze natuurlijk wel verwachten dat je de hele show afkijkt.
Family Secrets S01, vanaf 31 augustus 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!