Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Enola Holmes 2: van alles een beetje; van niets echt genoeg

  •  
03-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
352 keer bekeken
  •  
Enola Holmes 2
Het pientere zusje van Sherlock schiet – opnieuw - te hulp!
Foto credits: Alex Bailey / Netflix
Wat, zo vroeg de eerste Enola Holmes -film zich af, als Sherlock Holmes (Henry ‘Superman’ Cavill), ’s werelds beroemdste privédetective, naast een oudere broer (Mycroft) ook een zeer pienter jonger zusje had?
De 16-jarige Enola Holmes (Millie Bobby Brown, Stranger Things ) toonde zich in de eerste film goede concurrentie voor grote broer Sherlock. Ze won haar eerste grote zaak, en redde daarmee tegelijkertijd het leven van de charmante Lord Tewkesbury (Louis Patridge). Aan het begin van Enola Holmes 2  heeft ze dan ook grootse plannen, die beginnen met haar eigen praktijk. Maar de opkomst valt tegen. Al haar potentiële cliënten vinden haar wel erg jong, en dan is ze ook nog eens… een vrouw! Maar net wanneer Enola de handdoek in de ring wil gooien, klopt er een jong meisje bij haar aan. Haar kamergenootje Sarah, met wie ze in de luciferfabriek werkte, is namelijk spoorloos verdwenen.
Enola Holmes 2
Enola Holmes 2  betekent een welkom weerzien met een aantal oude bekenden, zoals Helena Bonham Carter als Enola’s excentrieke moeder Eudoria, die Enola tijdens het thuisonderwijs een heleboel dingen heeft geleerd, behalve hoe een vrouw zich circa 1888 behoort te gedragen. Belangrijkste nieuwkomer is David Thewlis ( Landscapers , Fargo ) als de allesbehalve behulpzame hoofdinspecteur Grail.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Enola Holmes 2
Het centrale mysterie is op zich interessant genoeg. Helaas laat de film zich toch nog te vaak afleiden door bijzaken. Natuurlijk is het leuk dat Enola eindelijk een keer het appartement van Sherlock in Bakerstreet van dichtbij mag bekijken, maar voegt het nu echt iets toe aan het verhaal? Ook de rol van moeder Eudoria en haar vaste partner in crime Edith (Susan Wokoma) is eigenlijk al uitgespeeld voordat je er erg in hebt. Zelfs Moriarty laat van zich horen, maar in zo’n ondankbare rol dat dit eigenlijk geen recht doet aan Sherlocks aartsvijand.
Enola Holmes 2  is van alles een beetje en daardoor van niets echt genoeg.
Enola Holmes 2, vanaf 4 november 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!