Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Elite S05E01: de rek is eruit

  •  
08-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
Elite S05
Groot drama volgt op groot drama in kostschooldrama dat nu wel vervelend begint te worden.
De makers van Elite geven de kijker amper ruimte om op adem te komen door het nieuwe seizoen meteen te openen met een dramatische gebeurtenis: tijdens een avondje clubben waarop prins Philippe (Pol Granch) probeert Caye (Georgina Amorós) weer voor zich te winnen, valt ineens het licht uit. Op een groot scherm wordt vervolgens een videoboodschap van Philippe’s ex Elodie geprojecteerd: ze vertelt geëmotioneerd dat hij haar heeft verkracht. Ze wil ‘de prins ten val’ brengen. Caye moet vervolgens op de eliteschool waar ze studeert, en bijverdient als schoonmaakster, een kant kiezen: steunt ze Philippe? Of neemt ze afstand van zijn daad?
Tegelijkertijd speelt de dood van Armando (Andrés Velencoso) nog een prominente rol in het verhaal. Aan het einde van de eerste aflevering is te zien dat Samuel (Itzan Escamilla) opbiecht tegen de politie dat hij ‘de moordenaar is’. Hij wil kennelijk Guzman (Miguel Bernardeau), die in geen velden of wegen te bekennen is, beschermen. Het verleden achtervolgt het heden. En dan is er vers bloed: Iván Carvalho (André Lamoglia) is de nieuwe hunk. Hij wordt geïntroduceerd als hij Patrick (Manu Ríos) vraagt ‘waar de kleedkamers’ zijn. Waarmee de makers knipogen: nu krijgen jullie weer even wat jonge lijven te zien.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Elite S05
Elite is in dat opzicht opzichtiger dan ooit. Dat gaat ook vervelen. Houdt het dan nooit op? Maar een gebrek aan geprivilegieerde, vervelende studenten zal er kennelijk nooit zijn. Je kan altijd een nieuw blik opentrekken. En de nieuwe regels van rector Benjamín Blanco (Diego Martín) – geen samenscholing, op tijd aanwezig zijn, geen telefoons in het schoolgebouw – zijn er om gebroken te worden; dat is geen verrassing, net zoals het feit dat de scholieren in de verhaalwereld van Elite altijd afstevenen op ingrijpend drama. Ditmaal gaat het wel vervelen. De rek is eruit, de ogen verzadigd.
Elite S05, vanaf 8 april 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!