Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Eerste teaser voor War Machine met Brad Pitt

  •  
01-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1575769460
Na bioscoopreleases als Inglourious Basterds, Fury en recentelijk Allied gaat de volgende oorlogsfilm met Brad Pitt direct naar Netflix. De streamingdienst gaf een eerste teaser vrij voor War Machine.
War Machine is gebaseerd van het waargebeurde boek The Operators , van journalist Michael Hastings. De film dient als een satire op de ondergang van een gedecoreerde Amerikaanse generaal en geeft een absurdistische blik op een filterloze en zelfverzekerde legerleider die zich middenin de waanzin van de oorlog stort. Pitt geeft in de film gestalte aan generaal Dan McMahon; een personage dat werd gebaseerd op Stanley McChrystal. McChrystal was een generaal die zich tijdens zijn toer in Afghanistan in de kijker speelde, maar na een controversieel profiel van Hastings zijn ontslag indiende. Naast Pitt zijn er bijrollen voor Ben Kingsley ( Gandhi ), Tilda Swinton ( Okja ), Topher Grace ( That ‘70s Show ), Anthony Michael Hall ( The Breakfast Club ), Will Poulter ( The Revenant ) en Alan Ruck ( Ferris Bueller's Day Off ).
De film werd geschreven en geregisseerd door de uit Australië afkomstige David Michôd, bekend van de misdaadfilms Animal Kingdom en The Rover. Toevalligerwijs kreeg Animal Kingdom een tijdje terug nog een een tv-versie met Ellen Barkin. War Machine gaat op 26 mei in première op Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!