Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Eerste teaser voor Alias Grace van Netflix

  •  
26-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Alias Grace
Het moordmysterie Alias Grace van auteur Margaret Atwood werd door Netflix bewerkt tot miniserie.
De streamingdienst zal met de adaptatie ongetwijfeld hopen op eenzelfde succes als dat Hulu onlangs had met een ander televisieproject ( The Handmaid’s Tale ) gebaseerd op een boek van Atwood. Het op feiten gebaseerde Alias Grace speelt zich af in 1843 en draait om de Ierse immigrante Grace (Sarah Gadon uit 11.22.63), die in Canada aan de slag gaat als bediende voor de welgestelde Thomas Kinnear. Later zou ze tot levenslang veroordeeld worden voor de moord op haar werkgever en diens huishoudster Nancy (Anna Paquin uit True Blood ), terwijl haar vermeende handlanger James (Kerr Logan) werd opgehangen. Maar was ze wel echt schuldig? Dat is wat de (overigens wel fictieve) psychiater Simon Jordan (Edward Holcroft uit Wolf Hall) met zijn onderzoek probeert te achterhalen.
Het boek werd door Sarah Polley (Take This Waltz) geadapteerd en Mary Harron (American Psycho) tekende voor de regie. Alias Grace is vanaf op 3 november te zien op Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!