Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Eerste blik op tiende seizoen Doctor Who

  •  
27-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3814142715
BBC America onthulde de eerste beelden uit het nieuwe seizoen van Doctor Who. De Britse serie komt in het voorjaar van 2017 terug.
Het voorproefje debuteerde gisteren voor aanvang van de Doctor Who -kerstaflevering The Return of Doctor Mysterio op BBC One. Er wordt eigenlijk nog niets van de aankomende verhaallijnen vrijgegeven, maar de trailer onthult al wel de nieuwe reisgenoot van Doctor Who. Ze heet Bill Pots en wordt gespeeld door de nog vrij onbekende Pearl Mackie. Ook de Daleks zijn te zien, evenals de door Matt Lucas gespeelde Nardole, die al terugkeerde voor de kerstaflevering. Het nieuwe seizoen van Doctor Who is alweer de tiende reeks van de serie, sinds de revival in 2005. Het is de derde reeks waarin het titelpersonage gespeeld wordt door Peter Capaldi. De Schotse acteur nam de rol van Doctor Who in 2013 – het jaar waarin de serie zijn vijftigjarige bestaan vierde – over van Matt Smith. Hij is de in totaal twaalfde acteur die de iconische rol op zich mocht nemen.
Steven Moffat – tevens de bedenker van Sherlock – is de huidige showrunner van Doctor Who. Lees ook ons interview met Moffat en Peter Capaldi. Het nieuwe seizoen gaat in april van het volgende jaar van start op BBC America.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!