Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Eerste beelden uit Detroit van Kathryn Bigelow

  •  
13-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
185694736
Vijf jaar na Zero Dark Thirty komt Kathryn Bigelow met een nieuwe film. Bekijk de eerste beelden uit Detroit.
De op feiten gebaseerde dramafilm toont hoe een politie-inval in 1967 zorgde voor één van de grootste rellen uit de Amerikaanse geschiedenis. John Boyega (bekend van Star Wars en de Netflix-film Imperial Dreams ) speelt een lokale agent, die ziet hoe het leger zijn stad binnenvalt. Andere bekende namen in de cast zijn Jack Reynor (Sing Street), Will Poulter (The Revenant), Jason Mitchell (Straight Outta Compton), Anthony Mackie (The Hurt Locker) en John Krasinski ( Jack Ryan ). Bigelow werkte voor het script opnieuw samen met Mark Boal, die eerder The Hurt Locker en Zero Dark Thirty voor haar op papier zette. The Hurt Locker won destijds Oscars voor onder meer de Regie (Bigelow werd zo de eerste vrouw die dat beeldje in ontvangst mocht nemen) en het Scenario.
Detroit verschijnt op 4 augustus van dit jaar, 50 jaar na de werkelijke gebeurtenissen, in de Amerikaanse bioscopen. De Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!