Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Dracula gaat op 1 januari van start bij de BBC

  •  
03-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dracula
De nieuwe horrorserie van de bedenkers van Sherlock komt later in het jaar ook wereldwijd naar Netflix.
De nieuwe Dracula-serie van Mark Gatiss en Steven Moffat (het duo achter Sherlock) gaat op 1 januari in première op BBC One, dat vervolgens elke dag een nieuwe aflevering uit zal zenden. De horrorserie is een coproductie met Netflix, dat de afleveringen op een latere datum beschikbaar mag stellen, al is nog niet bekend wanneer dat precies zal zijn. Deze keer kruipt Claes Bang (The Bridge) in de ondode huid van de beroemde vampier, eerder op het witte doek al gespeeld door acteurs als Christopher Lee en Gary Oldman. We volgen hem vanaf zijn oorsprong in Oost-Europa, tot aan zijn gevechten met (de afstammelingen van) Abraham van Helsing en verder. Hoewel het gaat om drie afleveringen, hebben deze (net als bij Sherlock) allemaal een speelduur van negentig minuten.
Bekijk de teaser voor Dracula. Verder onthulde de BBC de datum voor A Christmas Carol (van de maker van Peaky Blinders), dat op 22 december in première zal gaan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!