Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Downton Abbey-film is nu officieel aangekondigd

  •  
13-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Downton Abbey
De productie van de speelfilm over de Crawley's gaat nog deze zomer van start, met de originele cast.
Downton Abbey debuteerde in 2010 op de Engelse televisie en won drie Golden Globes en verschillende Emmy's. Het kostuumdrama over de aristocratische familie Crawley en hun bedienden kwam na zes seizoenen ten einde, maar nu komt er dus toch nog een speelfilm. Julian Fellowes, de originele bedenker van de serie, schreef het scenario en de film wordt geregisseerd door Brian Percival (The Book Thief), die destijds ook voor de allereerste aflevering plaatsnam achter de camera. De verhaallijn wordt nog geheim gehouden, maar de originele cast zal terugkeren, met onder anderen Michelle Dockery (die gisteren weer een Emmy-nominatie kreeg voor Godless ) en Hugh Bonneville. Zelfs de altijd mondige Maggie Smith (83), die eerder nog zei dat Downton Abbey onderhand wel was 'uitgemolken', is voor de filmversie opnieuw van de partij.
Wanneer de film in première zal gaan is nog niet bekend. Bekijk verder onze top tien beste kostuumdrama’s in het Nederlandse VOD-aanbod en lees meer over de leader.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!