Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Don’t Make Me Go: potsierlijk einde

  •  
14-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
Don't Make Me Go
Familiedrama over een vader die wordt gediagnosticeerd met een hersentumor moet het vooral hebben van de chemie tussen acteurs Mia Isaac en John Cho.
‘Je gaat het niet leuk vinden hoe dit verhaal eindigt’, mijmert de 15-jarige Wally Park (Mia Isaac) in de openingsscène van Don’t Make Me Go. Een shot van de hemel spreekt boekdelen. Daar zal het verhaal eindigen. Of toch niet? Want het scenario van Vera Herbert neemt in de derde akte namelijk een nogal opmerkelijke wending.
De nieuwe film van Hannah Marks ( After Everything , 2018) draait om Wally en haar vader Max (John Cho). Midden in de zomervakantie krijgt Max te horen dat hij hersenkanker heeft. Een operatie is mogelijk maar gevaarlijk. Maar zonder medische ingreep heeft hij nog ongeveer een jaar. Niettemin houdt Max toch de boot af. Dat blijkt in het leven een beetje zijn handelsmerk, van uitstel komt afstel, tot grote ergernis van Wally. Sowieso botert het niet tussen vader en dochter. Wally is in Max’ ogen altijd chagrijnig – ach, is dat niet inherent aan het puberbestaan? Gelukkig fleurt de relatie gaandeweg weer op.
Don't Make Me Go
Dat moet ook wel: de kans is aanzienlijk dat Max er straks niet meer is. Dus nodigt hij zijn dochter uit voor een roadtrip naar zijn schoolreünie, voor een paar dagen bonding. Daar heeft Wally aanvankelijk geen zin in: ze voost liever met Glenn (Otis Dhanji). Max heeft zijn dochter echter nog een en ander over het leven uit te leggen en dringt aan. Mag Wally dan misschien rijden? Halverwege de film blijkt dat het geval – een nogal opzichtige manier om tegen de kijker te zeggen: kijk, ze kan het nu zelf, de regie over haar leven nemen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Don't Make Me Go
Tot aan de derde akte is Don’t Make Me Go een voorspelbare televisiefilm, die het vooral moet hebben van de geweldige chemie tussen Isaac en Cho. In het laatste half uur laat Herbert zien hoe je een film niet moet laten eindigen. Het slot is potsierlijk. Lachwekkend bijna. En dat kan vast niet de bedoeling zijn geweest.
Don't Make Me Go, vanaf 15 juli 2022 bij Amazon Prime Video
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!