Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Dolly Parton's Christmas on the Square: mierzoete Kerstmis

  •  
23-11-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
Dolly Parton's Christmas on the Square
De ‘Queen of Country’ levert een moderne, maar traditionele muzikale kerstfilm af met een dikke laag zoet sentiment.
‘Kerstmis is een tijd van zorgzaamheid, je van je beste kant te laten zien. Kerstmis is een tijd van delen, weten dat je gezegend bent’, aldus een zingende Dolly Parton terwijl ze met perfecte make-up en geföhnde haren verkleed is als aalmoezenier op het fictieve dorpsplein van Fullerville. In 2020 draagt de populaire countryzangeres niet alleen bij aan het onderzoek naar vaccinaties tegen corona, ze probeert ook de geest van Kerstmis naar het grote publiek te brengen.
De door Debbie Allen geregisseerde musical steekt het verhaal van Charles Dickens ‘A Christmas Carol’ in een modern jasje. De rijke en koelbloedige zakenvrouw Regina (Christine Baranski, The Good Fight ) heeft de stad Fullerville geërfd na het overlijden van haar vader. Ze is van plan om het land te verkopen aan het Cheetah Mall-conglomeraat, uiteraard vlak voor Kerstmis.
Dolly Parton's Christmas on the Square
De dansers zwieren en zingen over het krappe stadsplein, maar de vreugde is van korte duur wanneer ze het uitzettingsbevel van Regina in hun handen gedrukt krijgen. De bewoners willen onder leiding van de lokale priester, toepasselijk genaamd Christian (Josh Segarra), vechten voor de stad. Samen hopen ze iets te kunnen verzinnen om Regina van gedachten te doen veranderen, met de Heer aan hun zijde - en Parton helpt natuurlijk een handje als een met swarovski kristallen bedekte engel zittende op een schommel.
Dolly Parton's Christmas on the Square
Het glazuur springt van de tanden door het welbekende script van Maria S. Schlatter, en vanaf de opening is het al vrij snel duidelijk welke wendingen in het verhaal zullen volgen. Parton en Schlatter wilden overduidelijk een inclusieve kerstfilm maken en proberen iedereen - gelovig of niet - tegemoet te komen. Daarnaast schreef Parton 14 originele nummers voor de film, waarbij ze 'moderne' onderwerpen zoals IVF-behandelingen en het recht op onderdak aankaart.
Dolly Parton's Christmas on the Square
De veteranen in de cast weten middels hun ervaring en overtuiging de dunne karakterisering te compenseren. Baranski weet precies hoe ze een kille vrouw dient te spelen die alles dat in haar weg staat uit de weg ruimt; de swingende Jenifer Lewis (Black-ish) benut alle minuten volledig wanneer ze op het scherm aanwezig is; en Treat Williams (Everwood) speelt een gemoedelijke man die ooit Regina's hart stal.
Dolly Parton's Christmas on the Square
Dolly Parton's Christmas on the Square is de ultieme Dolly Parton-productie: een hoopgevende film met zang, dans, tranen, en met kerstmagie besprenkelde strass steentjes. En de boodschap die Parton aan een ieder wil meegeven? Familie, vriendschap en saamhorigheid is de grootste kracht van de mens.
Dolly Parton's Christmas on the Square, vanaf 22 november 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!