Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Docu over Margaret Atwood (The Handmaid's Tale) op NPO 2

  •  
07-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Margaret Atwood
De Canadese schrijfster vertelt over haar werk en haar leven in Margaret Atwood – De kracht van het woord.
De documentaire Margaret Atwood – De kracht van het woord (originele titel: Margaret Atwood – A word after a word after a word is power) wordt in december uitgezonden op NPO 2. De 79-jarige schrijfster staat door het grote succes van The Handmaid's Tale (bij ons te zien op Videoland) opnieuw volop in de spotlights. Ook haar boek Alias Grace werd enkele jaren geleden verfilmd voor Netflix. Regisseurs Nancy Lang en Peter Raymont waren een jaar lang bij Atwood, terwijl ze de hele wereld over reisde voor lezingen, feestjes en signeersessies. Ook werd er een bezoek gebracht aan de set van The Handmaid’s Tale. Daarnaast vertellen Atwood en een aantal belangrijke mensen in haar leven over haar jeugd in de benauwde jaren vijftig, haar activisme en haar schrijverschap.
De docu is donderdag 5 december om 22.55 uur te zien op NPO 2. Overigens komen de eerste twee seizoenen van The Handmaid's Tale op 4 december ook naar Ziggo.
Foto credit: Peter Bregg/White Pine Pictures.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!