Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Dirty Daddy: The Bob Saget Tribute: ontroerend en meedogenloos

  •  
10-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
Dirty Daddy: The Bob Saget Tribute
Jim Carrey, Jeff Ross, Chris Rock en een trits aan andere bekendheden delen in een huiskamersetting hun vriendschap met Bob Saget.
Foto credits: Mathieu Bitton/Netflix
Een avond ter ere van een overledene hoeft niet per se strak georganiseerd te zijn. Dirty Daddy: The Bob Saget Tribute grossiert juist in een soort warmhartige chaos. In The Comedy Store in Los Angeles kwamen zo’n beetje alle vrienden van Bob Saget enige tijd geleden samen om de komiek, die in januari onverwachts overleed , te herdenken én te beschimpen. Voortdurend wordt Saget opgehemeld en afgebroken. De dienst wordt geopend met een speech van Sagets boezemvriend John Stamos en een ontroerend beeldoverzicht van de carrière van de man die bij het grote publiek bekend werd door Full House.
Ook Jim Carrey, Jeff Ross, John Mayer en Chris Rock zijn aangeschoven. Dat levert oprechte momenten op. John Stamos die als drummer – een van zijn verborgen talenten – een bluesriedel speelt met een band, terwijl Ross en Carrey naarstig op de tel allerlei onzin uitkramen over hun dierbare vriend; Chris Rock die er af en toe doorheen banjert. Een andere komiek die prevelt hoezeer Saget van ‘komedie en cocaïne’ hield. Ross die vertelt dat Saget – op een moment in Ross’ leven toen hij Saget echt nodig had – hem eens trakteerde op een ‘crisissandwich’. Carrey die met het publiek deelt dat Saget hem ooit meedeelde dat als hij honger had hij de geurzeepjes uit urinoirs ook kon eten.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Dirty Daddy: The Bob Saget Tribute
Tussendoor treden onder meer Jackson Browne en Mayer op en verschijnen vooraf opgenomen filmpjes van Michael Keaton en Jon Lovitz. Alle deelnemers hebben een, al dan niet onbewust, doel: de kijker – en in de zaal de toeschouwers – het gevoel geven dat Saget er ook voor hen was. In die missie slagen ze zonder twijfel. En dat past ook bij de komiek, die aan veel mensen toevertrouwde dat 'ze zijn beste vriend’ waren. Saget was van het geven, en Dirty Daddy: The Bob Saget Tribute benadrukt dat eens te meer.
Dirty Daddy: The Bob Saget Tribute, vanaf 10 juni 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!