Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Devotion, a Story of Love and Desire S01E01: clichématig melodrama

  •  
14-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
117 keer bekeken
  •  
Devotion, a Story of Love and Desire
Italiaanse reeks over een haperende relatie tussen twee Milanezen is oppervlakkig en onnodig karikaturaal.
Literatuurprofessor Carlo (Michele Riondino) en makelaar Margherita (Lucrezia Guidone) willen met de koop van hun droomhuis in hun thuisstad Milaan hun relatie bezegelen. Carlo hoopt dan ook dat de roman die hij aan het schrijven is een succes wordt, zodat het echtpaar uiteindelijk genoeg geld heeft om een bod uit te brengen. Hoewel al snel de vraag rijst of de liefde tussen de twee dertigers nog wel zo sprankelend is als voorheen – ze zullen niet het eerste stel zijn dat denkt met de aankoop van een woning de sleur uit een relatie te kunnen afstoten. En die sleur is er onmiskenbaar: in hun favoriete restaurant bestellen Carlo en Margherita steevast hetzelfde gerecht. Het avontuur is langzaam weggesijpeld uit hun levens. 
Het duurt dan ook niet lang voordat de makers de vleesgeworden verleidingen introduceren die Carlo en Margherita moeten weerstaan: Carlo laat een van zijn studenten – bij wie het zonlicht ‘toevallig’ in de studieruimte op haar hoofd schijnt – zijn work in progress lezen; Margherita krijgt op een dag ineens een andere fysiotherapeut toegewezen, een knappe vent natuurlijk. Devotion, a Story of Love and Desire hangt in dat opzicht aan elkaar van toevalligheden. Hoewel het feit dat Carlo zijn roman laat lezen door zijn studente en niet door zijn vriendin wel goed gevonden is: dat voelt meteen als vreemdgaan.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Devotion, a Story of Love and Desire
Maar het Italiaanse melodrama heeft een groot probleem: het ontbreekt aan sympathie voor Carlo en Margherita. Ze zijn niet grondig geïntroduceerd en ogen als karikaturen. Waardoor het je als kijker eigenlijk ook niet uitmaakt of ze nu bij elkaar blijven of scheiden. Dat is jammer, omdat je als televisiemaker met deze invalshoek – een relatie die twee kanten uit kan – veel kan doen.
Devotion, a Story of Love and Desire S01, vanaf 14 februari 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!