Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Delhi Crime S02E01: een bende teistert de stad

  •  
26-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Delhi Crime S02
Actrice Shefali Shah kruipt opnieuw vol overgave in de huid van de sympathieke rechercheur Vartika Chaturvedi.
In het tweede seizoen van Delhi Crime teistert een zogeheten Kachcha-Baniyan-bende het zuiden van New Delhi. Wanneer rechercheur Vartika Chaturvedi (Shefali Shah) op de zaak wordt gezet, dan oogt de moord op een echtpaar op leeftijd nog als een reguliere roofoverval die uit de hand is gelopen. Camerabeelden verraden echter dat de dader slechts een onderbroek droeg en was bewapend met een scherp voorwerp. Dát is het handelsmerk van Kachcha-Baniyan-bendes, die volgens Chaturvedi eigenlijk sinds de jaren 90 uit het straatbeeld zijn verdwenen. Deze groepen dragen traditiegetrouw alleen ondergoed en smeren zich in met olie zodat ze tijdens hun daad ongrijpbaar zijn.
Ook laten ze vaak hun ontlasting achter in de woning van hun slachtoffer en is het niet ongebruikelijk dat ze de koelkast leegeten. Kortom, Chaturvedi heeft niet te maken met doodgewone criminelen maar met psychopaten. Zodoende sommeert ze dat het deel van New Delhi dat vooral bestaat uit omsloten wijkjes – waar rijkere mensen wonen – op slot gaat. Als ze eenmaal aan de zaak wil beginnen, dan zijn de bovengenoemde camerabeelden al gelekt, waardoor er nog meer druk op de ketel komt: Chaturvedi’s baas wil voorkomen dat New Delhi verwordt tot een plek waar hysterie leidt tot onherstelbare chaos.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
He tweede seizoen van Delhi Crime is opnieuw geworteld in de realiteit: de bendes uit de eerste aflevering bestaan echt en houden soms hele steden in hun greep. Hoewel de vraag rijst of het in het geval van Chaturvedi’s zaak draait om een opleving, of misschien wel om een copycat. Hoe dan ook is Shefali Shah opnieuw de vrouw op de juiste plek: haar personage beschikt over een fijne combinatie van autoriteit en medemenselijkheid. Misschien wel precies wat het verhaal nodig heeft om tot een resolutie te komen.
Delhi Crime S02, vanaf 26 augustus 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!