Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Delhi Crime S01: aangrijpende klopjacht

  •  
23-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
114 keer bekeken
  •  
Delhi Crime
Misdaadserie over het politieteam dat de zaak die India hardhandig wakker schudde wist op te lossen.
‘Heel even keek de hele wereld naar Delhi.' Delhi Crime is gebaseerd op het onderzoek naar de wrede groepsverkrachting van de 23-jarige Jyoti Singh, door zes mannen in een rijdende bus in december 2012. Twee weken na de aanval overleed zij aan haar verwondingen.
De zaak kreeg wereldwijd aandacht, liet het bewustzijn van het land wankelen, en leidde tevens tot protesten en nieuwe wetgevingen rondom seksueel geweld. In het eerste seizoen van deze nieuwe anthologie-serie van Netflix, wordt het verhaal van de zaak verteld vanuit het perspectief van de politie. De gewelddadige verkrachting komt niet in beeld, wel worden er gedetailleerde beschrijvingen gegeven.
8876.w2048.0.c3914b6
Delhi Crime werd bedacht en geschreven door de Canadees-Indiase Richie Mehta, die zes jaar heeft gewerkt om de serie te maken. De eerste aflevering begint met een voice-over met beelden van Delhi in de avond, en de vondst van de twee slachtoffers langs de weg. Hierna volgt een slimme terugblik op de afgelopen twaalf uur, waarbij alle betrokkenen kort geïntroduceerd worden en de kijker een duidelijk beeld krijgt van een reguliere dag in het leven van een agent in de immens grote stad. Wanneer de terugblik helemaal rond is, volgt het verhaal Vartika Chaturvedi (Shefali Shah), de ondercommissaris van de politie in Zuid-Delhi, en haar team, gedurende de vijf dagen waarin zij erin slagen om de zes verdachten te arresteren.
8877.w2048.0.ca6d198
Wat de serie intrigerend maakt is dat deze op een voortreffelijke en gedetailleerde manier de context rondom de zaak uiteenzet. Er is aandacht voor de dagelijkse onveiligheid waar vrouwen in Delhi mee te maken hebben, er wordt rekening gehouden met culturele sensitiviteit en de onmacht van het politiekorps wordt belicht, zonder deze in haar geheel te verdoemen. Bovendien portretteert Delhi Crime tegelijkertijd ook sterke vrouwelijke personages.
Delhi Crime S01, vanaf 22 maart 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!