Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Deep State S02E01-02: bewandelt vooral bekende spionagepaden

  •  
29-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
147 keer bekeken
  •  
Deep State S02
In het tweede seizoen van Fox-thriller Deep State neemt Walton Goggins (The Shield) het lead-stokje over van Mark Strong. De oud-CIA-agent belandt in Mali in een gecompliceerd politiek wespennest.
'Waarom verneuken jullie toch elk land in de wereld om ze daarna in de steek te laten?' Het is een compacte en cynische samenvatting van het Amerikaanse buitenlandbeleid die één van de Malinezen in het tweede seizoen van Deep State bij ‘fixer’ Nathan Miller (Walton Goggins) voor de voeten werpt.
Het leverde Hollywood de afgelopen decennia in elk geval genoeg stof voor talloze, vaak erg patriottistische actiefilms en  –series, waarin spanning en actie duidelijk belangrijker waren dan een gelaagde analyse van de complexe geopolitieke verhoudingen in de moderne wereld.
Deep State S02
Deep State heeft zich in het aardige eerste seizoen bewezen als een fijne middenmoter en bewandelt ook in de tweede reeks vooral bekende paden. Het belangrijkste verschil is dat hoofdrolspeler Mark Strong werd ingeruild voor Goggins (huichelaar Shane in The Shield). En Iran is ingeruild voor het zuiden van Afrika. Maar verder is er niets nieuws onder de zon. Ook in Mali, waar een auto met westerse militairen is aangevallen, is niets wat het lijkt, vloeit er veel bloed, hebben mannen en vrouwen in pakken altijd dubbele agenda’s en is Al Qaida nooit ver weg.
Deep State S02
Voor wie de lat niet te hoog legt, biedt Deep State voldoende vermaak. Het tempo ligt hoog zat, het verhaal is onderhoudend zat, er zijn achtervolgingen en schietpartijen. De serie is zichtbaar op locatie gedraaid en een aantal fijne acteurs uit de eerste reeks keert wel terug, onder wie Joe Dempsie ( Game of Thrones ) als MI6-agent en Karima McAdams. Maar net als het eerste seizoen biedt de sequel netto te weinig verrassingen, karakterontwikkeling of diepgang om ook maar enigszins op te vallen of te blijven hangen.
Deep State S02
Vrijwel ieder personage, iedere penibele situatie en elke plottwist voelt inwisselbaar, iets dat naarmate het seizoen vordert, steeds meer als een niet te negeren last gaat voelen. Bedenker Matthew Parkhill wil met Deep State graag in de voetsporen van 24 en Homeland treden, maar mag uiteindelijk hooguit in de schaduw van deze inmiddels iconische tv-mijlpalen staan.
Deep State S02, vanaf 30 mei wekelijks twee afleveringen op televisie bij Fox, en vanaf 23 mei wekelijks twee afleveringen op vod bij Ziggo Movies & Series.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!