de Lagarde

Dear Child (Liebes Kind) S01E01: voorspelbare maar spannende ontvoeringsthriller

  •  
07-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
8111 keer bekeken
  •  
LiebesKind_FirstLook_004

© Netflix

In sfeervolle Duitse reeks is te zien hoe een jonge vrouw die jarenlang gevangen werd gehouden op een nacht met haar dochter gevonden wordt in een bos.

Een vrouw wordt midden in de nacht in een Duits bos gevonden, nabij de Nederlandse grens. Ze is aangereden, zwaargewond en bewusteloos. De verantwoordelijke automobilist is gevlucht. Ook wordt haar dochter aangetroffen. Midden in de nacht wordt een opsporingsbericht verstuurd. Via via komt deze melding terecht bij de ouders van Lena Beck. Hun dochter wordt al 13 jaar vermist en de vrouw (Kim Riedle) die wordt omschreven lijkt wel erg op Lena. Dus snellen de ouders naar het ziekenhuis terwijl de mysterieuze vrouw een spoedoperatie ondergaat. Ondertussen wordt de dochter van de vrouw, die zich identificeert als Hannah Goliath (Naila Schuberth), ondervraagd. Eerst door een verpleegkundige, dan door een psycholoog en tenslotte door een politieagent.

Het jonge meisje blijkt een levend mysterie. Ze praat in raadsels en blijkt te beschikken over een enorme intelligentie. Ze heeft alles over het leven op aarde geleerd van haar moeder, vertelt ze. In de flarden die worden getoond in de openingsscène is al te zien dat Lena, Hannah en Hannahs broertje Jonathan (Sammy Schrein) vastzaten in een soort loods of kelder. Daar werden ze gevangen gehouden door een man. Misschien hun vader? Dit alles doet denken aan het ontvoeringsdrama Room (2015), over een moeder en haar zoon die jaren achter slot en grendel leven, onder toezicht van een psychopaat.

Liebes_Kind_Unit_(c)Netflix_29(1)

© Netflix

De insteek van Dear Child (Liebes Kind) hebben we in die zin al vaker gezien. En als de ouders van Lena de intensive care opdraven om vervolgens te concluderen dat de patiënt niet hun dochter is, dan ligt dat nogal voor de hand. Het zou wat zijn als alle losse eindjes meteen in de eerste aflevering al aan elkaar werden geknoopt. Opvallend genoeg, en dat is een minispoiler, herkennen ze in Hannah juist hun dochter. Wat is hier aan de hand? Hebben Lena’s ouders last van een vlaag van verstandsverbijstering? Of is er sprake van een bovennatuurlijk fenomeen? Dear Child nodigt onmiskenbaar uit om die vragen beantwoord zien te krijgen.

Dear Child (Liebes Kind) S01, vanaf donderdag 7 september 2023 september in zijn geheel bij Netflix

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!