Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Deadwood: crowdfunder voor allesomvattend boek

  •  
25-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Deadwood film
Deadwood-bijbel zal fans van de westernserie antwoorden geven op alle prangende vragen.
De Amerikaanse film- en televisiejournalist Matt Zoller Seitz deed het al eerder: hij schreef overzichtswerken over televisieseries als Mad Men en recentelijk The Sopranos. Het zijn boeken waarin hij de makers spreekt en terugblikt op alle (!) afleveringen.
Met de komst van het definitieve einde van Deadwood in de onlangs verschenen gelijknamige speelfilm is er nu momentum voor een gelijksoortige ode op papier. Seitz bezocht de set drie keer in drie verschillende jaren, sprak vrijwel alles castleden, onder wie Timothy Olyphant en Ian McShane, en had ook de nodige gedachtewisselingen met showrunner David Milch.
Hij belooft deze ervaringen op te tekenen als er vooraf genoeg geld wordt ingezameld. Want het boek, getiteld A Lie Agreed Upon, moet minstens 5000 keer worden verkocht. (Voor Europeanen zal er qua verzendkosten ook een regeling worden getroffen, zodat wij niet buiten de boot vallen).
Als alles meezit verschijnt A Lie Agreed Upon in november 2020.
De crowdfunder vind je hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!