Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Dead Kids: een groep misfits op een dodelijke missie

  •  
03-12-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Dead Kids
De coming-of-age-thriller toont een dun verhaal rondom Filipijnse jeugdcultuur.
Een kijkgat. Zes vrouwen gekleed in kleurrijke, zijden kamerjassen stellen zichzelf tentoon in een bedompte kamer met lichtroze gordijnen. Een jonge man ligt geriefelijk op een massagetafel waar hij denkt zijn hart te kunnen luchten bij de masseuses, maar hij krijgt ditmaal geen ‘happy ending’.
Het is niet eenvoudig om je voort te bewegen in het sociale moeras van de middelbare school. Mark (Kelvin Miranda) voldoet aan alle kenmerken van een buitenbeentje: hij is verlegen, heeft geen vrienden, en is heimelijk verliefd op Janina (Sue Ramirez), het mooiste meisje van de toneelclub. Tijdens de voorbereidingen voor het dramafest is hij de understudy van de populaire kemphaan Chuck Santos (Markus Paterson), die hem regelmatig treitert.
Dead Kids
Sociale ongelijkheid, je als een vis uit het water voelen, en de door sociale media gedreven jeugdcultuur. Dead Kids richt zich op vier jongeren die niet passen in het sociale weefsel van de Sint Antonius van Padua-academie. Naast Mark is er een kleine groep misfits die ook het doelwit zijn van Chuck (en consorten). Charles (Vance Larena) is de neef van Chuck en worstelt om zich te verenigen met zijn rijke achtergrond, Uy (Jan Silverio) is een grappenmaker maar wordt herhaaldelijk belachelijk gemaakt, en Pao (Khalil Ramos) is een meeloper die onder de plak zit bij zijn vriendin. Hetgeen wat hen verbindt? De haat voor Chuck. En laat hij nu net de zoon zijn van een drugsbaron.
Dead Kids
Het is geen ingenieus plan: Chuck bezoekt iedere donderdag de Geisha Touch Spa en wordt dan dubbel verwend door de aanwezige masseuses. De groep kan hem dan makkelijk kidnappen, zijn vader onder druk zetten om 30 miljoen pesos bij hem los te peuteren, en Chuck zo een lesje in nederigheid leren. Natuurlijk verloopt het niet zoals gepland.
Regisseur Mikhail Red (Birdshot) poogt om een verhaal te tonen over de huidige sociale cultuur binnen het internettijdperk. De film is een mengelmoes van een thriller gecombineerd met een coming-of-age-drama met cultureel specifieke elementen. Hoewel de jonge regisseur kritiek mee wil geven over de kloof tussen de verschillende sociale klassen in de Filipijnse maatschappij, slaagt hij er niet geheel in om meer te vertellen dan enkel een verhaal over vier gefrustreerde studenten die via wanhopige acties hun situatie willen veranderen.
Dead Kids
Toch geeft het script middels de persoonlijke perikelen van de misfits subtiel mee hoe door de huidige digitale wereld de grenzen vervagen rondom empathie en persoonlijke verantwoordelijkheid. Alles in de wereld wordt gefilterd door een digitale lens. Dead Kids toont dat het pad naar volwassenheid gepaard gaat met vele struikelblokken.
Dead Kids, vanaf 1 december 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!