Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

De Ridder: complete serie naar Videoland

  •  
10-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
456 keer bekeken
  •  
De Ridder
Na twee politieseries (Flikken Gent, Witse) is het deze maand de beurt aan een uit België afkomstige juriste.
De Vlaamse omroep VRT zag de rechtbankserie De Ridder in 2013 als de grote opvolger van Flikken Gent en Witse, twee langlopende politieseries die vlak daarvoor ten einde waren gekomen. De dramaserie werd bedacht door Rik D'Hiet, die een aantal jaren aan Flikken Gent werkte, en draait om openbaar aanklager Helena De Ridder (Clara Cleymans). De Ridder was ooit advocate, maar nadat één van haar zaken eindigde in een tragedie, besloot ze van kant te wisselen. Als openbaar aanklager leidt ze nu het politieonderzoek en vordert ze de straf voor de rechtbank. Elke aflevering volgt de kijker een misdaaddossier van het begin tot het einde, van de aanklacht tot de veroordeling. De Ridder maakte uiteindelijk vier seizoenen vol, waarvan de laatste reeks in 2016 werd uitgezonden op de Belgische televisie. In Nederland was de serie te zien bij de NPO.
Alle seizoenen van De Ridder (47 afleveringen) zijn vanaf 24 oktober terug te kijken bij Videoland. Ook de complete series van Flikken Gent en Witse zijn daar te zien.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!