Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

De beste soundtracks van 2017

  •  
26-12-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
TwinPeaks
Wat waren de beste series om naar te luisteren dit jaar? Na ons uitgebreide overzicht met de beste series om te kijken, presenteren we de tien series met de beste muzikale selecties van 2017.
  1. Twin Peaks
De terugkeer van Twin Peaks was een verrassing op alle fronten. Een van die vele bijzonderheden die David Lynch tevoorschijn toverde, is de livemuziek die centraal stond in zijn serie. Iedere aflevering wordt afgesloten met een concert in de plaatselijke kroeg. We zagen de industrialveteranen van Nine Inch Nails afgewisseld worden door een hippe dj als Hudson Mohawke en de Americana van The Cactus Blossoms.
Luister hier de Soundtrack! 
  1. Easy
Veel series kiezen voor soulmuziek op de soundtrack, maar dan zijn het vaak de klassiekers van Marvin Gaye en Otis Redding die langskomen. Niks mis mee natuurlijk, maar Easy pakt het anders aan. De reeks kiest niet voor de bekende nummers, maar maakt een heerlijk obscure selectie. Aangevuld met enkele uitstapjes richting hiphop of indie.
Luister hier de Soundtrack! 
  1. The Handmaid’s Tale
De reeks die draait om vrouwenrechten kiest – niet geheel verrassend – voor een soundtrack waarin zangeressen een centrale rol innemen. Bijzonder is de manier waarop feministische punk als Bikini Kill, Pussy Riot en Sleater-Kinney worden afgewisseld met de pop van artiesten als Kylie Minogue, No Doubt en Blondie.
Luister hier de Soundtrack! 
  1. This Is Us
Een beetje valsspelen – de reeks begon in 2016 al, maar bereikte de Nederlandse tv pas dit jaar. This Is Us draait om drama, en de soundtrack staat vol tranentrekkers. Knap is dat de muzikale selectie niet té sentimenteel wordt, ondanks het grote aantal ballads. Van tracks van Sufjan Stevens en Jim James kun je er immers nooit genoeg hebben.
Luister hier de Soundtrack!
  1. Master of None
De muzieksamensteller van Master of None liet zich inspireren door Annie Hall en Manhattan van Woody Allen en koos voor een mix tussen bekende oude nummers en onbekend hedendaags werk. En dus gaan we van ‘Walk on the wild side’ van Lou Reed naar ‘Brother’ van Mac DeMarco. Genreoverstijgend en tijdloos was het doel, en dat is gelukt.
Luister hier  de Soundtrack!
  1. Dear White People
De monumentale reeks over geïnstitutionaliseerd racisme gaat voor een soundtrack met veel zwarte muzikanten. Dear White People heeft een overvloed aan sterke hedendaagse hiphop van artiesten als A Tribe Called Quest, Childish Gambino en Run the Jewels.
Luister hier  de Soundtrack!
  1. The Deuce
Muziek is een uitstekend middel voor een period piece als The Deuce. Want de muziek van de nieuwe serie van David Simon (The Wire) plaatst je middenin de soulvolle jaren 70. Easy biedt een alternatief soulgeluid, The Deuce is meer een Top 2000: herkenbaar en sterk.
Luister hier  de Soundtrack!
  1. GLOW
We gaan van de seventies naar de eighties met de muziek van GLOW. De worstelkomedie richt zich vooral op de guilty pleasures van de rockmuziek. Dus lekker meebrullen met tracks van Guns n’ Roses, The Scorpions en Jon Bon Jovi.
Luister hier  de Soundtrack!
  1. Godless
Net als bij The Handmaid’s Tale staan zangeressen centraal op de soundtrack van Godless. De makers van de western hebben gekozen voor covers van bekende nummers. Zo horen we hoe Yael Naïm zich waagt aan een prachtige uitvoering van ‘Toxic’ van Britney Spears en komt Nouela met een gestripte versie van ‘Black hole sun’.
Luister hier  de Soundtrack!
  1. Ozark
De muziek van Ozark is een verlengstuk van het verhaal. Financieel adviseur Marty Byrde verhuist van Chicago naar een klein dorpje. Op de soundtrack is de clash van zijn moderne stadse geluid (hiphop van Kanye West en Run the Jewels) met het ouderwetse stadje (The Rolling Stones en CCR) duidelijk te horen.
Luister hier  de Soundtrack!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!