de Lagarde

Dave S02E01-02: kwalitatieve nichekomedie

  •    •  
25-08-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Dave S02
Sullige rapper is in het tweede (heerlijk flauwe) seizoen nog meer een magneet van misère.
Foto credits: FX
Aan het begin van het tweede seizoen mag Dave (Dave Burd speelt een gefictionaliseerde versie van zichzelf) een poging doen om het Zuid-Koreaanse publiek voor zich te winnen tijdens de South Korean Music Awards. Miljoenen Koreanen zullen zien hoe hij samen met een K-popgezelschap een award uitreikt en de rapper is bloednerveus. Een kat in het nauw maakt bovendien rare sprongen, dus gaat Dave met de verkeerde mensen op de foto en gaat een samenwerking met popster CL tot overmaat van ramp niet door.
Maar het kan nog erger: de nieuwe stagiair annex tolk van Dave, die ook mee is op reis, blijkt in Zuid-Korea nooit zijn twee jaar dienstplicht hebben vervuld – ondanks het feit dat de beste man opgroeide in de Verenigde Staten. Dus komt hij vast te zitten, mét Dave’s laptop waar volgens hem zijn nieuwe nummers op staan. Typisch voor Dave is echter dat de nitwit pas in de gevangenis, waar de stagiair wordt vastgehouden, wil toegeven dat de laptop leeg is en dat hij de afgelopen maanden uit zijn neus heeft zitten vreten – behalve dan dat hij in Zuid-Korea een nummer heeft geschreven over… poepen in Zuid-Korea.
Dave S02
Nu moet hij het echter zonder tolk stellen. Dat levert problemen op: hoe vraag je een taxichauffeur of hij het raam open wil doen omdat je een scheet hebt gelaten? Dave is in dat opzicht weer ontzaglijk (maar heerlijk) flauw. En wie had gedacht, getuige een scène uit de tweede aflevering, dat je met autotune vrouwen kan versieren? De vindingrijke Dave etaleert zijn talenten als charmeur. Hoewel hij nog altijd naar Ally (Taylor Misiak) smacht, maar vooralsnog een te groot narcist is om dit haar mee te delen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Dave S02
Wat dat betreft is Dave meer dan in het eerste seizoen een levensechte magneet voor misère. En die misère levert weer humor op, dat weet de rapper maar al te goed. Het valt te hopen dat hij met de komedie door mag gaan. Er kijken nauwelijks mensen naar in de Verenigde Staten. Maar dat is wel vaker het geval bij kwalitatieve nichekomedie.
Dave S02, vanaf 26 augustus 2021 bij Ziggo Movies & Series
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!