Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Dating Around S01E01-02: zelfvoldane daters

  •  
14-02-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Dating Around
Narcistische New Yorkers op zoek naar de ware.
New York staat bekend als een stad waar je makkelijk kan daten, maar waar het vinden van de ware geen sinecure is. New Yorkers – zeker de deelnemers aan Dating Around – zijn zelfvoldane types, en leggen de lat hoog als het gaat om het zoeken naar hun ideale wederhelft. Neem bijvoorbeeld Luke uit de eerste aflevering. In een gestileerde scène wordt hij geïntroduceerd: zittend op een rode motor, haar achterover, gesoigneerd en wel. De eerste vraag die rijst is: wie rijdt er in Manhattan in hemelsnaam op een motor? Zelfs de personages uit How I Met Your Mother nemen nog weleens de metro.
De tweede vraag is: waarom heeft Luke dit programma nodig? Vrouwen vinden hem knap, en hij heeft een succesvolle carrière in de vastgoedwereld. In First Dates – de Engelse én de Nederlandse versie – legt de voice-over tenminste nog uit dat persoon X al een tijdje alleen is en graag weer een nieuwe liefde wil ontmoeten. Luke heeft daarentegen een tros vrouwen aan zijn voeten liggen, als je zijn vrienden mag geloven tenminste. In de eerste aflevering leert hij gedurende vijf blind dates vijf vrouwen kennen, waarop de in Florida afgestudeerde bink zich ontpopt als een ware casanova. Quelle surprise.
8360.w1860.0.2293a6b
Het geheel heeft wel iets weg van die reality-televisie die zo onlosmakelijk is verbonden met MTV. In oppervlakkige gesprekken complimenteert Luke zijn tafelgenoot en vice versa: 'Ik kan niet geloven dat je single bent.' Maar als kijker geloof je het wel; al dat narcisme dat tentoongespreid wordt. Je maag draait er bijna van om. In de tweede aflevering hebben ze Luke’s vrouwelijke evenknie gevonden: Gurki is 'moeilijk met mannen'. Moeilijk is een eufemisme voor kieskeurige zuurpruim. Wie zich verwondert over de New Yorkse elite zal bij Dating Around in een warm bad belanden; het datingsproces van normale stervelingen, zoals in First Dates, is echter duizendmaal interessanter.
Dating Around S01, vanaf 14 februari 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!