de Lagarde

Dash & Lily S01E01-02: eigenaardige romantische speurtocht

  •  
11-11-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Dash & Lily S01
Een zoet romantisch drama dat de kerstvreugde alvast opwekt.
De Strand in het hart van New York. In de ouderwetse boekenwinkel is een rood notitieboekje verborgen tussen de klassieke Amerikaanse romans. Twee tegenpolen dagen elkaar middels notities uit, en komen nader tot elkaar, overtuigd dat ze zielsverwanten zijn – hoewel ze elkaar nog nooit eerder hebben ontmoet.
Lily (Midori Francis) is een kerstliefhebber, totdat haar familie haar plannen in de war schopt en ze ergens anders vertier dient te zoeken. Door aansporing van haar broer Langston (Troy Iwata) besluit ze om een notitieboekje achter te laten in haar favoriete boekhandel, met daarin een lijst van spelletjes en uitdagingen. Dash (Austin Abrams) is een tiener die zich zichtbaar ongemakkelijk voelt tijdens de feestdagen. Hij worstelt nog met zijn breuk met Sofia (Keana Marie). In zijn favoriete boekenwinkel vindt hij een rood notitieboekje en raakt hij geïntrigeerd door de mysterieuze persoon met een goed gevoel voor humor.
Dash & Lily S01
Het scenario van Joe Tracz is gebaseerd op de jeugdroman Dash & Lily’s Book of Dares van David Levithan en Rachel Cohn. De kern van het liefdesverhaal is dat twee mensen elkaar onverwachts vinden tijdens de kerstvakantie. Het gaat niet alleen om het vinden van de liefde, maar ook om het vinden van de moed om boven jezelf uit te stijgen.
Dash & Lily S01
In de eerste afleveringen zijn Francis en Abrams in staat - ondanks het feit dat ze geen scènes met elkaar delen - om de chemie over te brengen. De groeiende aantrekkingskracht van de tegenpolen is zichtbaar. Toch hebben ze meer met elkaar gemeen dan ze denken: beiden zijn liefhebbers van boeken, en alleen tijdens het kerstseizoen. Lily’s ouders zijn op huwelijksreis en Dash is zielsalleen in de riante flat van zijn vader. Het is zichtbaar dat de gebruikelijke obstakels en misverstanden uit het genre in de latere afleveringen voorbijkomen.
Dash & Lily S01
De serie toont kleine toevalligheden die tezamen romantische momenten vormen. Kerst nadert met rasse schreden en niemand kan zeggen hoe de liefde gevierd zal worden tijdens de gedwongen sociale afstand van 2020. Dash & Lily biedt de kijker een nostalgisch moment met een flinke dosis zoetigheid. In New York zoeken twee tieners op ouderwetse wijze contact door middel van anonieme berichten in een notitieboekje – het blijft tenslotte de stad van onbegrensde mogelijkheden.
Dash & Lily S01, vanaf 10 november 2020 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!