Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Dark Desire S02E01: erotiek en mysterie

  •  
03-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
708 keer bekeken
  •  
Dark Desire S02
Het tweede seizoen over de hoogleraar (Alma Solares) die de fout ingaat door aan een affaire te beginnen lijkt opnieuw ‘bijna-incestueus’ en ‘heerlijk ordinair’.
Aan het einde van het eerste seizoen van Dark Desire bleek dat vrijwel iedereen een rol had in de zelfmoord van Brenda (María Fernanda Yepes). Iedereen was met elkaar verweven: letterlijk, want bijna alle personages hadden seks met elkaar of verlangden ernaar de liefde met elkaar te bedrijven. De Mexicaanse telenovela annex thriller werd dan ook omschreven als ‘bijna-incestueus’, en ‘heerlijk ordinair’. Het tweede seizoen borduurt hierop voort. Alma (Maite Perroni) heeft zich na de traumatische ervaringen uit deel een gevoegd bij een vrouwentherapiegroep, maar droomt nog regelmatig van woeste seks met haar minnaar Darío (Alejandro Speitzer).
In de openingsscène zien we een andere vrouw die een mysterieuze band heeft met Darío, ene Lys (Catherine Siachoque). Het is een ironische scène: in een museum kijkt ze verwonderd en ook een beetje vol walging naar een stel groteske schilderijen. Misschien wel omdat die beeltenissen haar leven – en de levens van de personages uit Dark Desire – zo pijnlijk weerspiegelen. Lys komt uiteindelijk – en dat zal vast een moedwillige streek zijn – in de therapiegroep van Alma. Wil ze de voormalige lover van Darío tormenteren? Of wil ze haar ergens voor behoeden?
Dark Desire S02
Geestig is dat de therapeut op een gegeven moment filosoof Carl Jung citeert: ‘Iemand raakt niet verlicht door figuren van licht voor te stellen, maar door het donkere bewust te maken.’ Het is een esoterische maar kolderieke spreuk. Immers: wie van de personages zal nog verlicht raken? Esteban (Erik Hayser) misschien? Hij is in ieder geval alweer vrij uit de gevangenis, gered door ‘iemand van hogerop’. Hij pretendeert een nieuw man te zijn; hij is gestopt met sigaretten en alcohol. Maar is zijn speurdrift en wraakzucht ook uit zijn systeem verdwenen?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Dark Desire S02
En bovenal: droomt Alma van Darío? Wil ze nog iets met hem beginnen? Of is er nog een raadsel dat opgelost dient te worden? In het tweede seizoen van Dark Desire is in ieder geval genoeg ruimte voor erotiek en mysterie.
Dark Desire S02, vanaf 3 februari 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!