Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Daniel Brühl en Luke Evans in serie op TNT

  •  
29-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
"Rush" - World Premiere - After Party
The Alienist is een psychologische thriller gebaseerd op het boek van Caleb Carr. De serie speelt zich af in 1896 en gaat over de jacht op een van de eerste seriemoordenaars in New York. Politiechef Theodore Roosevelt besluit om psycholoog Laszlo Kreizler (Brühl) en journalist John Moore (Evans) in het geheim op de zaak te zetten. Kreizler specialiseert zich in de psyche van criminelen en gaat helemaal op in zijn werk. Moore is werkzaam voor de New York Times en heeft net de liefde van zijn leven verloren. Het tweetal krijgt hulp van een jonge secretaresse, die vastbesloten is de eerste vrouwelijke detective in New York te worden. The Alienist wordt geregisseerd door de Vlaming Jakob Verbruggen, eerder als regisseur werkzaam aan series als Black Mirror en House of Cards. Verbruggen treedt ook aan als producent, samen met Cary Fukunaga (True Detective), Eric Roth (Forrest Gump) en Hossein Amini (Drive).
De opnamen van The Alienist starten begin 2017 en de serie moet nog hetzelfde jaar in première gaan. Brühl maakt binnenkort zijn opwachting naast Jessica Chastain in het oorlogsdrama The Zookeeper’s Wife. Luke Evans is volgend jaar te zien als Gaston in de live-action Beauty and The Beast-film.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!